Nieuws
Promotionele render van de GeForce RTX 2060-videokaart van Nvidia.

Nieuwe RTX 2060-kaarten van Gigabyte gelicenseerd

Turing-kaarten keren inderdaad terug uit de dood

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Gigabyte heeft vermoedelijk vier nieuwe GeForce RTX 2060-kaarten laten indiceren op de website van de Euraziatische Economische Commissie (EEC). Het zou gaan om videokaarten voorzien van 'GV-N2060'-noemers, in vier verschillende smaken.

Eerder was er al sprake van geruchten over Nvidia's plannen om bepaalde Turing-kaarten uit de dood te doen herrijzen. De productie van RTX 20-gpu's werd in 2020 al geleidelijk afgebouwd, maar zou post-mortem een comeback kunnen maken om het voortdurende tekort aan videokaarten te bestrijden. 

Zoals eerder geroezemoes al voorspelde, lijkt het alsof de vernieuwde RTX 2060 uitgerust worden met 12 GB aan GDDR6-geheugen. De "12GD"-noemers van Gigabyte in hun EEC-indexering lijkt de geheugenupgrade te bevestigen. 

Of de hoeveelheid CUDA-kernen en kloksnelheid ook een optater hebben gekregen vanuit Nvidia, is nog onbekend. Wel lijkt een "OC"-noemer van Gigabyte te bevestigen dat de partnerfabrikant zelf een overklok inbouwt op de oudere gpu.

EEC-indexering van vier nieuwe Gigabyte-videokaarten, vermoedelijk nieuwe varianten van Nvidia's GeForce RTX 2060.

Niet alle EEC-licenties monden uiteindelijk uit in producten; wel toont het aan dat in ieder geval Gigabyte plannen zou hebben voor een dergelijke productlijn. Toevalligerwijze is het vaak Gigabyte die met hun vroege EEC-indexering nog (informatie over) ononthulde producten 'lekken'. 

Los van Gigabyte heeft nog geen enkele andere partij informatie laten vallen over het bestaan van nieuwe RTX 2060-producten. Ook Nvidia zelf heeft nooit formeel gereageerd op eerdere geruchten en/of lekken.

Dit artikel delen:

Lees meer

Halo-schip keert terug in Sea of Thieves Call of Duty-cheaters kunnen in alle CoD-games verbannen worden
2

Reacties op: Nieuwe RTX 2060-kaarten van Gigabyte gelicenseerd

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  SuperDre

  • 16 november 2021 22:00
  Mag toch hopen dat het minimaal de performance heeft van de 2060supers, want anders is het helemaal Meh..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TomKauw

  • 17 november 2021 02:18
  @SuperDre Zowel de non-Super als de Super-variant draaien op de TU106-gpu, dus ik neem aan dat verbeterde prestaties inderdaad haalbaar zijn. Voor de CMP 40HX-miningkaart van laatst (evenals TU106) had Nvidia ook al wat specs opgepoetst.

  Zou inderdaad heel 'meh' zijn als ze enkel een mindere variant van die chip terugbrengen, in plaats van het opgepompte alternatief, maar je weet het nooit met Nvidia.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.