Nieuws
Mogelijk gelekte foto van de Intel LGA1700-socket.

Nieuwe Intel LGA1700-socket mogelijk uitgelekt

Voetstukje voor voetstukje zien we meer van nieuwe cpu's

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Op Bilibili lijkt de nieuwe processorsocket van Intel gefotografeerd te zijn. De Intel LGA1700-socket is bedoeld om aan te sluiten op in ieder geval Alder Lake- en de daaropvolgende Raptor Lake-processoren.

De nieuwe socket is een kleine 7,5 millimeter langer dan de voorgaande LGA1200-socket. Doordat het klemsysteem ietwat verkleind is, neemt LGA1700 echter niet direct meer ruimte in op het moederbord.

Ook lijkt de socket gemarkeerd te zijn als LGA-17XX/LGA-18XX, wat mogelijk verwijst naar een hondertal optionele contactpunten. Afhankelijk van de generatie van de processor (Alder Lake, Raptor Lake of mogelijk zelfs Meteor Lake) zouden verschillende hoeveelheden pinnetjes wel of niet geactiveerd  kunnen worden.

Screencap van een gelekte foto van de Intel LGA1700-socket.

Eerder werd al duidelijk dat de LGA1700-socket ook andere bevestiging voor bestaande processorkoelers vergt. Naast de langere vorm is het totaalpakket iets minder hoog. Verschillende koelerfabrikanten hebben al aangekondigd LGA1700-brackets beschikbaar te stellen; enkele daarvan bieden de brackets kosteloos aan voor bestaande klanten.

Onduidelijk is nog of de gelekte foto afkomstig is van een consumentenmoederbord of een server-alternatief. Wel is zeker dat dit moederbord gebruikmaakt van een nieuwe Intel-chipset, vermoedelijk de aanstormende 600-serie. Bij moederbordfabrikanten lekken inmiddels immers al vaker details over de nieuwe Intel-moederborden uit.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nvidia-CEO Jensen Huang haalt Time's Top 100 meest invloedrijke mensen Call of Duty: Vanguard-bèta begint vanavond om 19:00 uur
0

Reacties op: Nieuwe Intel LGA1700-socket mogelijk uitgelekt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.