Nieuws
Afbeelding van een RTX 30-videokaart van Nvidia over een achtergrondpatroon vol Ethereum-icoontjes.

NiceHash kraakt 90 procent van Nvidia's LHRv3-blokkade

Ook RTX 3050 (8 GB) en RTX 3080 (12 GB) hashen weer flink

Geschreven door Tom Kauwenberg op
De programmeurs van NiceHash hebben Nvidia's laatste crypto-trechter, LHRv3, voor 90 procent omzeild.

NiceHash' nieuwe 'work-around' volgt kort na het volledig doorbreken van LHRv2, nog geen twee weken geleden. Nvidia's nieuwere trechter voor cryptomining, waar enkel de RTX 3050 (8 GB) en RTX 3080 (12 GB) van gebruikmaken, stond nog  eventjes overeind. Gisteren berichtte NiceHash dat ook LHRv3 grotendeels gevallen zou zijn.

De laatste crypto-trechter blijkt wel effectiever in het terughouden van mining-prestaties. Waar LHRv2 volledig omzeild kon worden, weet NiceHash maar 90 procent van de originele hashing-prestaties in Ethereum terug te brengen. Voor de RTX 3050 is dat circa 41 MH/s; de RTX 3080 (12 GB) trekt ongeveer 90 MH/s. De intentie van LHR is doorgaans om hashrates automatisch te halveren, zodra de videokaart merkt dat deze ingezet wordt voor mining.

Voor het omzeilen van LHRv3 dienen de kaarten wel in een Windows-omgeving te draaien, met NiceHash' eigen QuickMiner-software (v0.5.4.2 RC). Ook moeten de kaarten geüpdatet zijn tot minstens versie 512.15 van Nvidia's eigen drivers. In de juiste opstelling beweert NiceHash nu vrijwel alle LHR-kaarten op minimaal 90 procent capaciteit te laten hashen.

Het doorbreken van Nvidia's Lite Hash Rate-blokkades komt wel aanzienlijk laat. Nvidia implementeerde de crypto-trechters voor het eerst in gaming-kaarten in februari 2021, toen veel cryptomunten ongekend waardevol geacht werden. Inmiddels is het animo voor en aanzien van crypto grotendeels ingezakt, terwijl ook de voorraad en vraagprijzen van videokaarten weer lijken te stabiliseren. 

Dit artikel delen:

Lees meer

TikTok test HTML5-games in Vietnam Achter de schermen bij Turtles: Shredder’s Revenge
0

Reacties op: NiceHash kraakt 90 procent van Nvidia's LHRv3-blokkade

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.