Hardware
Ryzen fake

Neppe Ryzen-processoren in omloop

Via Amazon worden deze nepperds verkocht.

Geschreven door Eline Oosterloo op
Online fraudeurs intensiveren hun poging mensen op te lichten door neppe Ryzen-processoren in omloop te brengen.

Reddit-gebruiker sh00ter999 heeft een aantal foto's gepost waarin een namaak Ryzen-processor te zien is. Uit de foto hierboven blijkt dat de IHS (integrated heatspreader) niet overeenkomst met hoe het er bij een echte Ryzen 7 1700-CPU uit zou zien.

Er zijn genoeg manieren waarop een slimme gebruiker de neppe processoren kan onderscheiden van de echte. Zo missen er aan de onderzijde van het CPU pinnetjes en is er duidelijk geknoeid met de officiƫle verpakking.

Een week na het incident meldde een andere gebruiker ook een vervalste versie van het product te hebben ontvangen van Amazon.

Het is niet duidelijk waar deze namaakproducten vandaan komen en of de artikelen door een derde partij via Amazon worden verkocht. Er is een grote kans dat de artikelen via het terugkeer beleid van Amazon in de winkel terechtkomen. De klant bestelt bijvoorbeeld een Ryzen 7 1700, ontvangt deze en stuurt een namaakproduct terug ter vervanging. WCCFTECH spreekt van een RMA-fraude op een grotere schaal, aangezien de incidenten elkaar in korte tijd opvolgden.

De klanten die de dupe zijn geweest van dit schandaal hebben vervangende exemplaren ontvangen. Amazon probeert dit soort incidenten in de toekomst tot een minimum te beperken.

Ryzen fake

Dit artikel delen:

Lees meer

Oud-projectleider Mass Effect terug bij BioWare als nieuwe topman Ontwikkeling Final Fantasy 7-remake op sommige gebieden 'verder dan Kingdom Hearts 3'
3

Reacties op: Neppe Ryzen-processoren in omloop

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Scream2Late

  • 18 juli 2017 18:31
  Zo iets koop je ook in een betrouwbare shop

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • jaquesparblue

  • 18 juli 2017 23:22
  Ik vind het zorgwekkender dat er schijnbaar RMA artikelen regelrecht terug de verkoop in gaan..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • SuperDre

  • 19 juli 2017 20:12
  @jaquesparblue Dat is redelijk normaal, je kunt niet verwachten van een bedrijf dat ze niets meer doen met al die teruggestuurde artikelen (welke dus teruggestuurd zijn omdat de koper het toch niet interessant vond). Bij de betere shops worden deze artikelen wel vaak pas later weer verkocht via de 'outlet' kant van de shop.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.