Nieuws
Bovenaanzicht van HyperX Fury DDR5-geheugenmodules in een MSI MEG Unify Z690-moederbord.

MSI verwacht 50-60 procent prijstoename voor DDR5-geheugen

'Gelijke prijzen laten nog twee jaar op zich wachten'

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Per blogpost vertelt MSI meer over hun verwachtingen voor de volgende generatie werkgeheugen. Volgens de Taiwanese moederbord- en videokaartgigant kosten de aanstormende DDR5-schijfjes de komende jaren een flinke tik meer dan het huidige DDR4-aanbod.

Het uitlegartikel schetst de globale verschillende tussen DDR4- en DDR5-werkgeheugen, maar biedt ook MSI's inzage op sommige details. De prijsindicatie, die een handvol geheugenfabrikanten nog niet noemen, ligt volgens MSI misschien wat hoger dan verwacht.

"Historisch gezien kosten nieuwere geheugentechnologieën rond de 30 tot 40 procent meer dan hun voorgaande generatie. Ditmaal introduceert DDR5 echter een handvol andere deelcomponenten, welke de prijs nog verder opstuwen", zo claimt MSI's blogpost. Met die nieuwe onderdelen wordt waarschijnlijk gedoeld op zaken als interne stroomregulatoren (PMIC) en automatische datacorrectiemodules (ODECC).

Close-up van een DDR5-geheugenmodule van TeamGroup.

"Als gevolg verwachten we dat DDR5 een prijstoename van 50 tot 60 procent brengt, ten opzichte van de vraagprijs voor DDR4 toen die generatie geïntroduceerd werd."

Wel zou DDR5 vast blijven houden aan de prijstendens van eerdere generaties werkgeheugen, zo claimt MSI: "Normaliter duurt het twee jaar voordat een nieuwe generatie op het prijsniveau van de vorige zit. Voor DDR5-modules verwachten we dat die trend onveranderd blijft."

De DDR5-generatie van werkgeheugen is nog niet officieel afgetrapt, maar staat wel te springen voor de deur. Met komst van Intels Z690-moederbordchipset en Alder Lake-processoren staan de componenten klaar om DDR5-geheugen te adopteren; beide worden rond 4 november verwacht.

MSI lijkt zelf ook paraat te staan voor de komst van DDR5. Afgelopen week teasede de hardware-gigant de eerste Z690-moederborden, waarvan het gros direct  van DDR4 overstapt naar DDR5. Op het 'The Next Playground'-evenement op 2 november aanstaande doet MSI een reeks nieuwe producten uit de doeken, waaronder ook de nieuwe Intel-moederborden. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Sony zendt woensdag 27 oktober nieuwe State of Play uit Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp uitgesteld naar lente 2022
0

Reacties op: MSI verwacht 50-60 procent prijstoename voor DDR5-geheugen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.