Nieuws
Compilatiebeeld van meerdere teasers van MSI's Z690-moederborden.

MSI teaset nieuwe Z690-moederborden

Nieuwe jasjes voor moederborden met Alder Lake-chipsets

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Hardware-fabrikant MSI heeft een eerste reeks foto's gedeeld van aanstormende moederborden. Op het Oekraïense Twitter-account werden teasers gedeeld van MSI's nieuwe MEG-, MAG- en MPG-moederborden met de nieuwe Intel Z690-chipset.

De zogenaamde Alder Lake-generatie van Intel staat hoogstwaarschijnlijk 4 november te lanceren. In aanloop naar de nieuwe processoren — en daarmee ook de bijbehorende Z690-moederbordchipset — lichten hardware-fabrikanten vaker tipjes van de sluier. 

De drie teaser-beelden richten zich hoofdzakelijk op het IO-omhulsel achterop de moederborden. Deze lijkt steeds vaker vooraf geïnstalleerd te worden, met een groeiende hoeveelheid connectoren achterop. In deze drie gevallen lijken alle moederborden daarnaast uitgerust met Wi-Fi-mogelijkheden.

Tech-Twitteraar @momomo_us tipte geïnteresseerden al snel op meer technische details. Voor tal van MSI's Z690-moederborden deelde de ingewijde een reeks specificaties. Zo blijkt er bij selecte moederborden keuze in DDR4- of DDR5-geheugen en zouden MSI's meest luxe modellen (vaak onder de MEG-noemer) tot wel vijf M.2-sloten voor NVMe ssd's kennen.  

Een prijsindicatie van de verschillende moederborden blijft nog even uit. Qua daadwerkelijke verschijningsperiode ligt 'begin november' nog steeds voor de hand; het was immers ook MSI die met hun AIO-koelers verklapte dat de Alder Lake-generatie van Intel rond 4 november aftrapt.

Dit artikel delen:

Lees meer

Elden Ring is met een maand uitgesteld Doom nu ook speelbaar op Twitter
0

Reacties op: MSI teaset nieuwe Z690-moederborden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.