Nieuws
Promotionele afbeelding van alle nieuwe gamelaptops van MSI die over een Intel Tiger Lake-H-cpu beschikken.

MSI onthult laptop line-up met Intel Tiger Lake-H-cpu's

Nieuwe krachtpatsers met kittige processors

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Met de komst van de elfde generatie Tiger Lake-H-processoren kunnen laptopfabrikanten weer uit de voeten met nieuwe hardware. MSI onthulde recentelijk een reeks gamelaptops die gebruikmaken van de nieuwe cpu's. Daaronder vallen vernieuwde varianten van bestaande series, maar ook een aantal nieuwe prijsvechters.

Zwaarden om mee in te stappen

De Katana GF76 en Katana GF66 zijn MSI's nieuwe instapmodellen, respectievelijk op 17 inch en 15 inch grootte. In de meest luxe afstelling worden de laptops aangeboden met een octa-core Intel Core i7-11800H, de Nvidia GeForce RTX 3060 (6GB GDDR6, 85 watt) en 16GB aan DDR4-3200-geheugen. Het 1080p-display is van IPS-niveau en klokt 144 hertz.

De Katana's staan zij-aan-zij met de nieuwe Sword 15 en Sword 17, waarbij de nummers uiteraard verwijzen naar de schermgrootte in inch. Deze alternatieve versies beschikken over vrijwel identieke specificaties, maar vervangen het gitzwarte chassis en rode toetsenbordlicht met een wit-blauw kleurenschema.

Productafbeelding van de MSI Sword 15-laptop.

Een nieuwe middenmotor

De Pulse GL66 en Pulse GL76 zijn evenals nieuwkomers in het lagere segment. Qua specificaties komen ze grofweg overeen met de Katana's, al steken ze iets luxer in. MSI voorziet de laptop van verbeterde koelingselementen, terwijl het statisch verlichte toetsenbord maakt hier plaats voor een rgb-variant, compleet met losstaande numerieke cluster. 

De Pulse-modellen worden standaard geleverd met een 1080p/144Hz-display,  net als de Sword en Katana. De meest luxe afstelling van de Pulse-laptops schaalt op naar een 1440p/165Hz-alternatief.

Productafbeelding van de MSI Pulse GL76-laptop.

Upgrades voor bestaande series

Naast geheel nieuwe modellen, worden ook bestaande reeksen van de Intel-upgrade voorzien. Zowel de GP76/GP66 Leopard als GS76/GS66 Stealth zijn nu uit te rusten met de Core i7-11800H. 

Qua mogelijkheden in gpu, geheugen en display blijven veel van de bestaande modellen onveranderd. De elfde generatie van Intels processoren neemt daarentegen standaard ondersteuning voor PCIe Gen 4-sdd's mee, alsmede compatibiliteit met Wi-Fi 6E. 

In het geval van de GE76/GE66 Raider-laptops is er meer mogelijk. Deze al aardig stevige gamenotebooks zijn nu uit te rusten met de Core i9-11980HK — Intels nieuwe en overclockbare topmodel voor laptops. Op de doorsnee 45 watt TDP klokt deze processor 2,6 GHz — in verschillende Turbo-profielen zou 4,5 GHz gemakkelijk haalbaar moeten zijn voor alle rekenkernen.

Productafbeelding van de MSI GE76 Raider-laptop.

Binnenkort te koop

Precieze prijzen voor alle nieuwe modellen ontbreken vooralsnog. MSI verzekert  wel dat de nieuwe laptops met Tiger Lake-H-cpu's binnenkort in de verkoop moeten treden "bij alle online retail-platformen". 

Aanstaande 17 mei organiseert MSI wederom een digitaal MSIology-evenement, waar meer onthuld zal worden over onder andere de reeks nieuwe notebooks. De livestream moet rond 13:00 uur (Nederlandse tijd) aftrappen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Subnautica: Below Zero is vanaf vandaag verkrijgbaar Vervolgdeel Ghostrunner aangekondigd
0

Reacties op: MSI onthult laptop line-up met Intel Tiger Lake-H-cpu's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.