Nieuws
Illustratie van de airflow van MSI's CMP 50HX Miner-videokaart.

MSI lanceert stilletjes CMP 50HX Miner-videokaart

Delft cryptovaluta op 45 MH/s

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Hardware-fabrikant MSI heeft in alle stilte de CMP 50HX Miner-videokaart op de markt gezet. Deze tweede miningkaart van MSI steekt boven de eerdere CMP 30HX Miner in, met een geheel nieuw ontwerp en hashrates à 45 MH/s.

MSI's eerste CMP-kaarten verschenen in mei, evenals zonder grote aankondigingen vanuit MSI. Vooralsnog lijken de crypto-gerichte kaarten nauwelijks verkrijgbaar bij lokale retailers, maar MSI's aanbod groeit vooralsnog. 

Vanuit Nvidia worden vier verschillende 'Cryptocurrency Mining Processor' (CMP) gpu's geleverd, waarvan de 50HX-variant de op één na krachtigste vormt. De chipsetfamilie werd in het leven geroepen om cryptoboeren een eigen alternatief te bieden voor de schaarse GeForce-kaarten van deze generatie.

Productafbeelding van de MSI CMP 50HX Miner-videokaart.

Waar de CMP 30HX Miner door MSI in Armor- en Ventus-jasje gestoken werd (bekend van eerdere gaming-kaarten), ontwikkelde de fabrikant voor de CMP 50HX Miner een compleet nieuw videokaartontwerp. De videokaart zuigt met een enkele fan lucht naar binnen, die vervolgens via de open achterzijde naar buiten geblazen wordt. Het chassis is ogenschijnlijk strakker dan menig gaming-kaart.

De kaart beschikt verder over 10GB aan GDDR6-geheugen en wordt geleverd met kloksnelheden van 1350 MHz en 1545 MHz (Base/Boost). In theorie zou je er nog een aardig potje op kunnen gamen, ware het niet dat de gpu geen video-uitvoer heeft. Het stroomrendement komt neer op 225 watt, iets lager dan wat Nvidia zelf voor de gpu voor ogen had.

Dit artikel delen:

Lees meer

'Sucker Punch werkt aan op zichzelf staande uitbreiding Ghost of Ikishima' Going Under komt deze maand naar Xbox Game Pass
2

Reacties op: MSI lanceert stilletjes CMP 50HX Miner-videokaart

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • LoGiCaL_PsYcHo

  • 26 juni 2021 09:26
  Kan de website beter hernoemen naar crypto.nl

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TomKauw

  • 26 juni 2021 16:25
  @LoGiCaL_PsYcHo Denk niet dat dat de bedoeling is. Ik neem dit soort nieuwtjes vooral mee in de berichtgeving omdat dit (naar mijn idee) juist ook goed nieuws is voor de gamer. Meer specifieke mining-gpu's in omloop = minder druk op de gaming-kant van het verhaal.

  Als het stoort, kaart het zeker even aan. Volgens mij viel het de afgelopen weken wel mee met de cypto-nieuwtjes, maar feedback is altijd welkom.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.