Nieuws
Teaser-afbeelding van MSI's eerste televisie-achtige monitor, de MEG 551U OLED.

MSI kondigt televisie-achtige MEG 551U 55" oled-monitor aan

Plus meer 'QD Premium Color'-monitoren voor pc en consoles

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Hardware-fabrikant MSI blijft doorzetten in het aanbod gamingmonitoren. Begin 2022 breidt de portfolio uit met meer 4k-modellen op hoge beeldfrequenties, een groeiend aanbod Quantum Dot-beeldschermen en een televisie-achtige 55" gigant.

Voor pc-gamers staan nieuwe MPG Artymis-modellen centraal. Onder het mom van 'QD Premium Color' introduceert MSI meer Quantum Dot-displays, zoals de MPG Artymis 273CQRX-QD en MPG Artymis 273CQR-QD. 

Dezelfde modellen verschenen eerder dit jaar als gebogen wqhd-monitoren met DisplayHDR 400-certificaat, maar de QD-revisies brengen een wijder kleurengamma. Hoeveel helderder of kleurrijker het beeld precies wordt, verklapt MSI echter nog niet.

De nieuwe MEG Artymis 341 Mini LED valt ook onder het Quantum Dot-vaandel, maar staat op zichzelf. Van dit model is verzekerd dat het een DisplayHDR 1000-certificaat heeft, te danken aan het achterliggende, lokaal dimbare AmLED-paneel van AUO.

Promotionele afbeelding van de MSI MEG Artymis 341 Mini LED-monitor.
Promotionele afbeelding van de MSI Optix MPG321UR-QD-monitor.

Voor console-gamers introduceert MSI de Optix MPG321UR-QD, een platte 4k-monitor op 144 hertz, inclusief hdmi 2.1-aansluiting en bijbehorende variable verversingsmogelijkheden. MSI belooft daarbij "zero latency, maar spaarde verdere details over die belofte.

Als bonus biedt MSI hun eigen KVM 3.0-feature aan, waarmee de controller gebruikt kan worden om de scherminstellingen aan te passen. Promotiemateriaal van de monitor toont aan dat deze "ontworpen voor Xbox" is; of de functie ook met bijvoorbeeld PlayStation-controllers werkt, is onduidelijk.

Promotionele afbeelding van de MSI MEG 551U OLED-monitor en een nog onaangekondigd MSI MAG Trident S-systeem.

Van de 55" grote MEG 551U is nog niet veel bekend — afgezien van het feit dat MSI nu ook de woonkamer wil veroveren. Met "oled" in de titel is het duidelijk wat voor schermpaneel MSI op het oog heeft, maar over verdere specificaties werd nog niet gesproken. 

Wel is in het promotiemateriaal een nog onbekend Trident-systeem te zien. De MSI MAG Trident S oogt als een afgeslankte pre-build, die met een Xbox One X-achtig ontwerp en gestaalborsteld aluminium aan lijkt te sluiten op de MEG 551U. Vermoedelijk zien we ook dat systeem niet voor 2022 verschijnen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Glorious krijgt kritiek om keycap-kits met 'gestolen design' Gameplay en collector's edition van Elden Ring onthuld
0

Reacties op: MSI kondigt televisie-achtige MEG 551U 55" oled-monitor aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.