Nieuws
De achterzijde van de MSI GT77 Titan HX13V-laptop.

MSI bevestigt miniled-paneel voor Titan GT77-laptop

's Werelds eerste miniled-laptop op 4k en 144 hertz is onderweg

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Hardwarefabrikant MSI heeft bevestigd dat de eerstvolgende Titan GT77-laptops ook met een miniled-scherm geleverd kunnen worden.

Het bestaan van het nieuwe scherm lekte twee weken eerder al uit, inclusief de inmiddels bevestigde specificaties. De nieuwe MSI Titan GT77 kan geleverd worden met een 17,3 inch groot miniled-scherm op een 4k-resolutie, met een verversingsfrequentie van maximaal 144 hertz. Het Titan GT77 HX13V-model wordt daarmee 's werelds eerste laptop met een miniled-paneel van dat kaliber.

Naast de resolutie en beeldfrequentie beloven MSI en miniled-fabrikant AUO meer grootse specificaties. Zo komt het scherm inderdaad met de eerder gelekte 1008 afzonderlijke dimmingzones en een piekhelderheid van 1000 nits. Het scherm wordt daarnaast vanuit de fabriek geijkt voor 100 procent dekking van het DCI-P3-kleurengamma en ontving van VESA een DisplayHDR 1000-certificaat.

De MSI GT77 Titan HX13V-laptop opengeklapt.

De eerder gelekte responstijd van 3 milliseconde (in 'Overdrive'-modus) lijkt evenals bevestigd, maar wordt door MSI niet aangehaald in het officiële persbericht (via WccfTech). Hetzelfde geldt voor de kleurdiepte: mogelijk wordt het hdr-beeld bereikt met 8-bit (+ frc), in plaats van native 10-bit of hoger.

Wel is inmiddels zeker dat MSI de nieuwe Titan GT77-notebooks op CES 2023 officieel uit de doeken doet, zoals verwacht. Op de jaarlijkse techbeurs (van 5 tot 8 januari) worden zeer waarschijnlijk ook nieuwe mobiele chips van Intel en Nvidia onthuld, waar de nieuwe reeks Titan-laptops gebruik van zullen maken.

Dit artikel delen:

Lees meer

De Top 100 van 2023: Deel 3: 40 t/m 26 Maker van klassieke shooter Dropzone overleden
0

Reacties op: MSI bevestigt miniled-paneel voor Titan GT77-laptop

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.