Nieuws
Sfeerfoto van een Samsung Galaxy Book Pro 2 op een bureau, inclusief randapparatuur zoals een nabijgelegen smartphone en draadloze oortjes.

Mobiele RTX 4050-gpu gespot in Samsung Galaxy Book Pro

Nieuwe laptopchip wordt al gebenchmarkt bij retailer

Geschreven door Tom Kauwenberg op
De eerste mobiele RTX 40-gpu is opgedoken per benchmark: een GeForce RTX 4050 in een nieuwe Samsung Galaxy Book Pro.

De benchmark betreft een PugetBench-test met Adobe Premiere Pro, gedraaid op een nog te onthullen Samsung Galaxy Book Pro. De productiegerichte laptop draait, naast Nvidia's RTX 4050, op een Intel Core i7-13700H (14 kernen, 20 threads) en 16 GB aan DDR5-werkgeheugen (6.400 MHz).

Met alle waarschijnlijkheid zijn zowel de laptop als de gpu, beide onaangekondigd, vroege productiesamples. De behaalde testresultaten met Premiere Pro zijn namelijk nog niet bijzonder gunstig te noemen. De vroege RTX 4050 krijgt in de videobenchmark een gpu-score van 57,4. Ter referentie: een mobiele RTX 3060 in een soortgelijk systeem behaalt een score van 61. Wel overtreft de RTX 4050 een voorgaande RTX 3050 Ti, met diens score van 48,9. 

Onduidelijk is nog wanneer Nvidia de eerste mobiele greep RTX 40-gpu's uit de doeken doet, laat staan wanneer de chips verkrijgbaar gesteld worden. De vroegste mogelijkheid lijkt momenteel CES 2023, waarvoor Nvidia recentelijk een GeForce-presentatie inroosterde, op 3 januari aanstaande. Gedurende de jaarlijkse tech-beurs maken waarschijnlijk ook Intels eerste mobiele Raptor Lake-cpu's hun opwachting, die mogelijk vaker gepaard zullen worden met RTX 40-gpu's — zoals ook hier het geval blijkt.

Gelijktijdig met de onthullingen van nieuwe mobiele chipsets doen ook laptopfabrikanten hun nieuwe reeks notebooks uit de doeken, waaronder nu vrijwel zeker ook Samsung. De vorige reeks Galaxy Book Pro-laptops werd toevalligerwijze niet gepaard met Nvidia-gpu's, maar de eerste laptopchips van Intel Arc

Dit artikel delen:

Lees meer

Grote Saints Row-update nu beschikbaar Lionsgate heeft filmrechten Streets Of Rage in handen
0

Reacties op: Mobiele RTX 4050-gpu gespot in Samsung Galaxy Book Pro

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.