Nieuws
Computerafbeelding van een Ampere-gpu, te vinden in de RTX 30-videokaarten van Nvidia.

Mobiele RTX 3080 Ti gespot in benchmarks

Nieuwe vlaggenschip-gpu voor laptops lijkt op komst

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Op Geekbench lijkt wederom een nieuwe laptop-gpu aangetroffen te zijn: Nvidia's nog onaangekondigde GeForce RTX 3080 Ti. De grafische chip zou in dit geval over 16 GB aan videogeheugen beschikken.

De benchmark in kwestie draaide op een nog onbekende HP Omen 17-laptop, inclusief Intel Core i7-12700H en 32 GB aan werkgeheugen. Die twaalfde generatie Intel Core-processor betreft evenals een nog te lanceren laptopchipset.

In OpenCL (via WccfTech) werden in de gpu 58 compute units aangetroffen, met een maximale frequentie van 1.395 MHz. In totaal zou de gpu bestaan uit 7424 CUDA-kernen; het huidige topmodel voor laptops, de GeForce RTX 3080, doet het met 6144 CUDA-kernen. Die gpu is tevens verkrijgbaar in 8 GB of 16 GB varianten; voor het Ti-model is in ieder geval de 16 GB verzekerd.

OpenCL-informatie van een mobiele GeForce RTX 3080 Ti van Nvidia.

De daadwerkelijke prestaties in Vulkan en OpenCL liggen echter onder het huidige topmodel voor laptops, de GeForce RTX 3080 (16 GB). De lagere scores zijn echter, wegens een vermoedelijk gebrek aan definitieve drivers, niet ongebruikelijk voor nog ononthulde hardware. Ook leek het energieprofiel van de laptop op 'Gebalanceerd' te staan, in plaats van 'Prestaties'.

Nvidia zelf heeft nog geen woord gerept over het bestaan van een nieuwe vlaggenschip-gpu voor laptops, maar de komst is bij dezen zo goed als verzekerd. De ogen zijn nu gevestigd op CES 2022 (van 5 tot 8 januari), waar de chipfabrikant waarschijnlijk meer nieuwe laptop-gpu's in de RTX 30-reeks aankondigt. 

Rond diezelfde tijd zal Intel ook de eerste mobiele varianten van hun Alder Lake-processoren uit de doeken doen, met een buitenkans voor AMD om te reageren met hun eigen nieuwe laptop-cpu's.

Dit artikel delen:

Lees meer

Q-Games gaat nieuw leven in The Tomorrow Children blazen PS4 maakt veel lawaai? Zo maak je hem schoon
0

Reacties op: Mobiele RTX 3080 Ti gespot in benchmarks

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.