Nieuws
Render van de Logitech G502 X Plus-gamingmuis.

Logitech verbetert vlaggenschip met nieuwe G502 X-muizen

De nieuwe G502 X komt in drie smaken, elk in zwart of wit

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Logitech komt op de proppen met een vernieuwde G502-gamingmuis. Met de G502 X Plus, G502 X Lightspeed en G502 X groeit de gevierde muis door.

Elk van de G502 X-modellen komt met de Logitech Hero 25K-sensor (25.600 dpi), 13 programmeerbare knoppen en nieuwe, hybride Lightforce-schakelaars onder de primaire twee toetsen. Het geliefde scrollwiel, wat zowel getrapt of nagenoeg frictievrij kan scrollen, keert in vernieuwde vorm terug.

Tevens nieuw is de verwisselbare duimtoets. Het magnetische klikkertje bovenop de toets kan omgedraaid worden, om naar achter of juist naar voren te wijzen. Een afdekplaatje wordt meegeleverd voor gamers die niets voelen voor een 'clutch'-toets.

In het geval van de draadloze modellen — de Plus- en Lightspeed-varianten — wordt gebruik gemaakt van een 68 procent sneller Lightspeed-protocol (ten opzichte van het originele Lightspeed). Daarvoor wordt een USB-A dongle inbegrepen, al is het ook mogelijk de muis aan selecte, eerdere Logitech G-dongles te koppelen. Zo kunnen de draadloze G502 X-muizen gelijktijdig communiceren met de dongle van bijvoorbeeld het Logitech G915-toetsenbord, met behoud van 1000 hertz ultrapolling over beide apparaten.

Met het nieuwe Lightspeed groeit ook het draadloze accurendement door. De G502 X-muizen kunnen, zonder optionele rgb-verlichting, circa 130 uur constant in beweging zijn. Het opladen gaat over een (reguliere) USB-C-kabel, al blijven de G502 X-muizen ook compatibel met Powerplay-muismatten.

Promotionele afbeelding van de Logitech G502 X Lightspeed-gamingmuis, inclusief kabel.

Het G502 X-model brengt als extra luxe nog een rgb-element van 8 afzonderlijke Lightsync-lampjes mee. Ongeacht kleurenprofiel schakelt de muis bij beweging de regionen uit die onder de palm verstopt liggen, voor net dat beetje extra accubehoud. De rgb-verlichting is, net als de gehele muis, aan te passen via de G Hub-software van Logitech.

Optioneel is de G Hub ook deels achterwege te laten. De G502 X-muizen komen elk met ruimte voor 5 on-board profielen voor muisgedrag, maar eventueel ook (zelfgemaakte) rgb-effecten. 

De G502 X Plus (106 gram) heeft een adviesprijs van 159,99 euro. De rgb-loze G502 X Lightspeed (102 gram) verlaagt de vraagprijs tot 139,99 euro, terwijl het bedrade G502 X-model afdaalt tot 79,99 euro. Elk van de varianten is in zowel wit als zwart verkrijgbaar. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Foto's Logitech cloudgame-handheld uitgelekt Nieuwe gameplay van Sonic Fronties laat Ares Island zien
4

Reacties op: Logitech verbetert vlaggenschip met nieuwe G502 X-muizen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  -JK-

  • 30 augustus 2022 13:34
  Ik heb de G502 Hero (kabel) , super fijn. wel 1 keer kapot gegaan, mn linkermuisknop bleef dubbelklikken. Heb toen weer dezelfde muis gekocht als vervanger. tot nu toe geen problemen.

  van de nieuwe gen vind ik de witte niks, de zwarte heeft wel een mooie manier van RGB, bij de oude was dat alleen de G die van kleur verandert. Jammer dat op de website van logitech de bekabelde versie met RGB uit is op alle afbeeldingen, ziet het er meteen minder aantrekkelijk uit.

  Denk niet dat ik deze zal nemen, vind de Hero qua design mooier. De 502X heeft wel een mooier RGB vlak, maar voor de rest vind ik em minder.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • RedBiohazzerd

  • 30 augustus 2022 14:54
  Zelf ook al een aantal jaar de G502 (hero) super fijne muis en zolang die het nog doet, blijf ik deze ook gewoon gebruiken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  GoofyZ3

  • 30 augustus 2022 15:42
  Heb die vorige met zo een draadloze oplaadbare mat. Ik zie niet veel verbeteringen eigenlijk.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TomKauw

  • 30 augustus 2022 16:02
  @GoofyZ3 Heb 'm nu al een paar weken in gebruik. Moet zeggen: de nieuwe opto-mechanische switches klikken erg lekker. Ze schijnen ook veel langer mee te gaan, al durft Logitech er nog geen precies aantal clicks op te plakken. Voelt wel steviger dan voorheen, wat mij betreft.

  Een iets lichter gewicht en beter accugebruik zitten ook wel lekker mee. En zelf vind ik het geniaal dat de muis ook over de dongle van een toetsenbord kan werken. Slimme integratie en het ruimt de usb-knoeiboel toch ook weer een beetje op.

  Maar ik snap het gevoel erbij. De vorige G502 was al erg lekker. Als die nog werkt, is er niet veel reden om voor een upgrade te gaan, afgezien van de vele, kleinere tweaks.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.