Nieuws
Het Logitech G-logo, van boven afgebeeld in een groot bos, ter ere van Dag van de Aarde.

Logitech G belooft meer klimaatneutrale randapparatuur

Slimmere verpakking, recycling en meer transparantie

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Logitech heeft gisteren aangekondigd ook onder het Logitech G-vaandel vaker CO2-neutraal te werk te gaan.

Per blogpost vierde Logitech de internationale Dag van de Aarde en zette het bedrijf zich direct voor een verbetering van diens CO2-neutraliteit. Zo geeft het merk aan sinds vorig jaar vaker gerecyclet plastic te verwerken in randapparatuur, maar ook om voortaan transparanter om te gaan met de algehele uitstootkwestie.

Met ingang van gisteren zijn in totaal acht Logitech G-producten voorzien van een 'CO2-neutraal'-vaandel op hun respectievelijke dozen. De verpakking zelf wordt al langer vervaardigd van FSC-gekeurd karton, maar Logitech belooft een voortdurende verduurzaming in en rondom de producten. 

Rond 2025 verwacht het bedrijf op alle producten een eigen CO2-label te kunnen plakken. Vermoedelijk doelt Logitech daarmee ook op diens dochtermerken, zoals Astro Gaming en Blue. 

Acht Logitech G-producten die sinds 2022 met CO2-neutraal vaandel verkocht worden.

Het verkleinen en verlichten van selecte gamingproducten schrijft Logitech ook op als verdere verduurzaming. De Logitech G Pro X Superlight is een lichter ontworpen muis, waarmee het bedrijf naar eigen zeggen 260 ton aan CO2 bespaard heeft. 

Door kleinere of lichtere producten te fabriceren — zoals 'tenkeyless' toetsenborden — wordt ook verpakkingsmateriaal bespaard. Afhankelijk van het soort product zijn verpakkingen tot 71 procent gekrompen — samen goed voor circa 1.760 ton aan vermeden CO2-uitstoot, aldus Logitechs eigen berekeningen.

Logitech stipt verder nog de Astro A10 Gen 2-headset en de Logitech G435-headset aan als duurzaamste producten. Het kunststof in de koptelefoons bestaat voor respectievelijk 19 en 22 procent uit "post-consument" gerecyclet plastic, met wederom een klimaatneutrale verpakking. In het geval van de A10-headset zijn ook oorschelpen en hoofdbanden makkelijker te vervangen, waardoor het product een langere levendsuur garandeert. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Wu-Tang Clan-kleding vandaag beschikbaar in Fortnite Beste noise cancelling koptelefoons: ongestoord luisteren
3

Reacties op: Logitech G belooft meer klimaatneutrale randapparatuur

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  gotcha123

  • 23 april 2022 17:02
  goede zaak maar ik snap het niet helemaal, er worden absolute cijfers gegeven voor besparing van xxx ton, maar daar zal toch wel een tijdseenheid bij moeten, 1760 ton bespaard sinds begin dit jaar, sinds altijd? Het lijkt me in ieder geval prima met die transparante hard plastic gegoten verpakingen op te houden. Ik begrijp ook niet waarom ze een eigen CO2 label moeten maken. Het zou veel sterker zijn als ze dat samen met anderen deden, of gewoon een onafhankelijke certificering aanhouden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TomKauw

  • 23 april 2022 17:34
  @gotcha123 Lijkt me toch ook een stukje optics. Als je als merk zelf meteen transparant bent over dat soort zaken, hoef je tenminste niet te wachten op het opstellen van allerlei complexe, collaboratieve certificaten. Logitech kan nu al zieltjes winnen met de juiste houding, zeg maar. En zo lang ze het ook daadwerkelijk netjes (blijven) doen, lijkt dat me ook geen probleem.

  Die absolute data die ze noemen, lijkt me gebaseerd vanaf "sinds we het zo doen". Maar goed, het zijn alsnog inschattingen die we als consumenten moeilijk na kunnen meten. Weten wij veel hoeveel energie ze verspild zouden hebben op miljoenen minder duurzame verpakkingen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  -JK-

  • 25 april 2022 09:03
  Hey dat toetsenbord heb ik :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.