Nieuws
Sfeerimpressie van de Logitech Chorus-koptelefoon, aangesloten op de bijbehorende Meta Quest 2-headset.

Logitech Chorus-koptelefoon is gemaakt voor Meta Quest 2

Een 'off-ear' geluidsmodule voor Meta's vr-headset

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Logitech heeft de Chorus-koptelefoon onthuld, een speciale off-ear geluidsmodule die direct op de Meta Quest 2-headset aangesloten wordt.

De Chorus van Logitech laat zich over usb-c aansluiten op de Meta Quest 2, zonder de compatibiliteit met andere usb-c-apparaten of andere Quest 2-accessoires te ontnemen. Logitech meent dat de koptelefoonmodule eenvoudig te bevestigen is aan alle drie de bestaande riemopties van Meta's meest recente headset. 

Het principe van een 'off-ear'-koptelefoon dient netjes aan te sluiten op de vr-ervaring. De interne drivers hebben een grote, open achterkant, waardoor de virtuele werelden ruimtelijker zouden klinken. Daarnaast isoleert dit ontwerp de gebruiker niet in diens vr-omgeving; ook de echte wereld blijft goed hoorbaar met het off-ear ontwerp.

Zij-aanzicht van de Logitech Chorus-koptelefoon op de Meta Quest 2.

Als extra handigheid implementeert de Chorus een 'flip-to-mute'-schakelaar. Door simpelweg een of meerdere luidsprekers van het oor weg te schuiven, wordt het geluid automatisch gedempt. Bij het terugschuiven over het oor wordt de audio uiteraard ook weer direct hervat. 

Het idee van de Chorus is dat de koptelefoonmodule, op papier, nooit verwijderd of losgekoppeld dient te worden. Zo kent de audio-oplossing geen eigen batterijen of accu en is de Meta Quest 2 ook altijd op te laden zonder dat Chorus in de weg zit.

De Logitech Chorus kent een adviesprijs van 99,99 euro. Vanaf heden is de koptelefoon vooruit te bestellen op de officiële Logitech-website, al lijkt nog niet duidelijk wanneer de headset daadwerkelijk verzonden zal worden. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Commandos 3 HD Remaster verschijnt op 30 augustus ‘Activision steelt ontwerp van Dr Disrespects shooter voor Call of Duty-skin’
3

Reacties op: Logitech Chorus-koptelefoon is gemaakt voor Meta Quest 2

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Jelster

  • 18 augustus 2022 08:37
  Ok, dus 100 euro voor een off ear koptelefoon, die eigenlijk al standaard op de quest zelf zit?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  BobbyDigitaL

  • 18 augustus 2022 12:03
  @Jelster Het geluid van de Quest 2 is niet zo geweldig, ik zie het als een goed alternatief.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • gimbal2

  • 18 augustus 2022 16:49
  @Jelster Nee, in de quest zit een geluidsoplossing die past binnen het erg lage prijskaartje van het apparaat. Met een stickertje "TODO: replace me".

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.