Nieuws
Bovenaanzicht van de 'Limited Edition' Intel Arc A770-videokaart van Intel zelf.

Limited Edition van Intel Arc A770-videokaart getoond in podcast

Intel-mannen kwamen de show stelen bij Linus Tech Tips

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Woordvoerders van Intel hebben in de podcast van Linus Tech Tips een Arc A770-videokaart uitvoerig getoond en besproken.

De verschijning in de zogeheten WAN Show is geen uitzondering: Intel is momenteel volop op mediatour en komt langs bij allerhande hardware-influencers. Zo kreeg Gamers Nexus recentelijk een vroege blik op de Arc A380-instapkaart; het team van Linus' mocht gisteren het A770-vlaggenschip verwelkomen in hun wekelijkse podcast. 

Vooralsnog werd de Arc A770 niet in actie getoond — Intel zou nog geen werkbare samples in omloop hebben — al zou het team wel beelden van de kaart in Cyberpunk 2077 gezien hebben. Gedurende de podcast wordt vooral de fysieke Limited Edition-kaart van veel kanten gedemonsteerd, terwijl Intel-mannen Tom Petersen en Ryan Shrout uitgebreid in gesprek gaan over Intels eerste volwaardige videokaarten. 

De Limited Edition die in de WAN Show tentoongesteld wordt, komt grotendeels overeen met eerdere teasers en het demonstratiemodel voor beurzen. Intels zwaarste videokaart blijkt inderdaad 2 PCIe-slots dik, hult zich  in het matzwart en laat zich koelen met twee traditionele ventilatoren. Het Limited Edition-design voor de iets lichter uitgerust Arc A750 is daarnaast identiek, zo stellen de Intel-woordvoerders.

Eerdere gelekte specificaties, zoals de video-uitvoer (3x DisplayPort, 1x HDMI) en stroomtoevoer (1x 8-pin + 1x 6-pin) lijken bij dezen ook bevestigd. Daarnaast is de rgb-oplossing wel een nieuwigheid; op de zijkant van de kaart blijkt een subtiel lijntje kleurenverlichting verwerkt. Onduidelijk is nog hoe Intel de (software-technische) aansturing van de rgb-verlichting voor ogen heeft. 

Zijaanzicht van de 'Limited Edition' Intel Arc A770-videokaart van Intel zelf.

De eerste Alchemist-generatie van het Intel Arc-merk wordt momenteel stapsgewijs uitgerold. Zowel de eerste laptop-gpu's als (los verkrijgbare) desktopmodellen verschijnen langzaamaan op de markt, aanvankelijk exclusief voor de Aziatische markt. 

Officieel gezien moet Intel Arc "wereldwijd" lanceren in 2022, zoals Intels eigen roadmaps aangeven, maar de precieze beschikbaarheid voor de Westerse wereld blijft voorlopig onduidelijk. De chipgigant verwachtte begin dit jaar minstens 4 miljoen gpu's te verschepen in 2022.

Dit artikel delen:

Lees meer

De Apple MacBook Pro (13-inch 2022) biedt weinig vernieuwing Fan maakt gedetailleerd boek over de lore van Dark Souls
2

Reacties op: Limited Edition van Intel Arc A770-videokaart getoond in podcast

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  SuperDre

  • 16 juli 2022 16:52
  Ugh rgb verlichting op videokaarten, begrijp echt niet waarom mensen zo'n kermis van hun PC zouden willen maken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TomKauw

  • 17 juli 2022 16:02
  @SuperDre Vind dit eerlijk gezegd nog wel meevallen. Een enkel lijntje (a)rgb is toch al stukken strakker dan het gemiddelde ontwerp van Zotac.

  Denk dat Intel wel een goede stap zet met dit design. Van mijn part had dat kleurenlijntje ook weggelaten mogen worden, maar verder is het toch een opvallend 'subtiele' kaart.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.