Nieuws
Promotionele foto van de buigbare LG Oled Flex (LX3) in gebruik.

LG onthult zelf ook buigbaar Flex-oledscherm

LG Oled Flex (LX3) richt zich primair op gamers

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Niet lang na Corsair onthult ook LG zelf een buigbaar oled-product: de LG Oled Flex (LX3) is 's werelds eerste buigbare 42 inch oledscherm.

De onthulling van de eerste LG Oled Flex komt, opvallend genoeg, niet lang nadat Corsair eenzelfde soort product (in samenwerking met LG) uit de doeken deed. Bij Corsair betreft het buigbare gamingscherm een 45 inch op 21:9-verhouding, waar LG's eigen buigscherm een 42 inch groot 16:9-paneel blijkt te zijn.

Daardoor is de buiging bij LG zelf ook net wat minder, zij het nu wel geautomatiseerd (middels de bijbehorende afstandsbediening) in stapjes van 5 procent. Beide nieuwe oledschermen kunnen met de naar wens afgebogen worden, van volledig vlak tot 900R in dit geval. Het Xeneon Flex-scherm van Corsair vervormt nog net dat beetje verder, tot in ieder geval een 800R-curve.

Geanimeerde GIF-afbeelding waarop de LG Oled Flex buigbare monitor middels een mechanisme automatisch afgebogen wordt.

LG's Flex-scherm doet niet alle technische details uit de doeken, maar in ieder geval een 4k-resolutie, 120 hertz beeldverversing, responstijden tot 0,1 milliseconde en hdmi 2.1-connectoren zijn verzekerd middels een persbericht. Zowel in specificaties als marketingtaal wil LG de eerste Flex-monitor vooral op gamers richten. 

Qua ondersteunde technologie van derde partijen werden in ieder geval volledige compatibiliteit met Dolby Vision genoemd, maar ook Nvidia's G-Sync en AMD FreeSync Premium, voor verdere schermsynchronisatie op het gros van de videokaarten. Daarnaast draait het scherm op LG's recente Alpha 9 Gen 5-processor (voor betere beeldoptimalisatie) en keert ook LG's eigen antireflectielaag terug op het oledpaneel.

Net als Corsair rust ook LG zelf het buigbare scherm uit met een vaste, verstelbare voet. Voor het LX3-model kan de standaard in ieder geval 140 millimeter in de hoogte verschoven worden, met eventueel ook schermkantelingen van -10 tot 5 graden. 

Onduidelijk blijft nog wanneer LG's eerste Oled Flex-monitor moet verschijnen, laat staan hoeveel het opmerkelijke display ongeveer mag kosten. LG neemt het Oled Flex-scherm deze week wel mee naar IFA 2022 in Berlijn, waar het scherm voor het eerst uitgeprobeerd kan worden. 

Dit artikel delen:

Lees meer

The Last of Us Part 1 is een gerestaureerd kunstwerk Horizon Forbidden West krijgt Pride-gezichtsverf door nieuwe update
3

Reacties op: LG onthult zelf ook buigbaar Flex-oledscherm

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  TheDeeGee

  • 31 augustus 2022 19:57
  Weer een groot scherm.

  Waar blijven de 27" 1440p 16:9 OLEDs?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TomKauw

  • 31 augustus 2022 23:23
  @TheDeeGee Er bestaan wel kleinere oledschermen, maar dan heb je het toch vaker over professionele displays voor foto- en videografen dan echt iets voor gamers.

  't Zal (uiteindelijk) wel frequenter voorkomen, maar nu zie je toch dat de meeste partijen oled vooral introduceren op grotere displays. Zeker met dit soort nieuwe buigtechnologie loont een groot/breed beeldscherm natuurlijk ook meer.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • demieg81

  • 1 september 2022 10:34
  42" is wel erg groot voor een monitor… Ik vind 32 inch wel het matje. Zou leuk zijn als ze voor dit formaat deze techniek gaan gebruiken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.