Nieuws
LG onthult prototype vr-bril

LG onthult prototype vr-bril met SteamVR

In samenwerking met Valve

Geschreven door Floris de Bijl op
Elektronicafabrikant LG heeft op de Games Developer Conference een prototype getoond van een nieuwe vr-bril. Het bedrijf gaat in samenwerking met Valve de vr-bril verder ontwikkelen op basis van SteamVR, dezelfde technologie als de HTC Vive.

LG heeft op de Games Developer Conference voor het eerst een prototype van hun nieuwe bril tentoongesteld. Net zoals de HTC Vive maakt de vooralsnog naamloze vr-bril gebruik van SteamVR. Met die technologie kan de positie van de bril en de controllers worden bijgehouden om ze vervolgens in de spelwereld te gebruiken.

LG onthult prototype vr-bril

De specificaties van de LG-bril zijn vergelijkbaar met die van de Oculus Rift en HTC Vive, met één uitzondering: de resolutie is aanzienlijk hoger. Terwijl de voorgenoemde twee goed zijn voor 1200x1080 per oog heeft de bril van LG schermen met een resolutie van 1440x1280 per oog. Net zoals de concurrentie gaat het om OLED-panelen met een verversingssnelheid van 90fps. Daarnaast is de LG-bril de enige op de markt waarbij het scherm omhoog te klappen is, zodat de gebruiker pauze kan nemen zonder de hele bril af te zetten.

Bron: Tom's Hardware

Dit artikel delen:

Lees meer

Star Wars-acteur krijgt rol in film van Sleeping Dogs Square Enix toont Final Fantasy 15 tech demo op pc
1

Reacties op: LG onthult prototype vr-bril met SteamVR

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  XtraLinkUK

  • 3 maart 2017 14:22
  Klinkt goed! Sowieso altijd erg te spreken over mijn LG producten. Degelijk en goed inwat het doet. Dus wat dat betreft beloofd het veel goeds.

  En qua prijs denk ik dat deze bril ook zeer concurerent zal zijn. Wie weet haal ik er één.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.