Nieuws
Foto van de eerste LG DualUp-monitor in gebruik bij het bewerken van video's.

LG onthult DualUp-monitor op 16:18-verhouding

Blijkt stiekem twee 1440p-schermen onder één regenjas te zijn

Geschreven door Tom Kauwenberg op
In aanloop naar CES 2022 heeft LG alvast een deel van de nieuwe line-up aan computerschermen onthuld. Naast een nieuw 4k-productiepaard springt vooral LG's nieuwe 'DualUp'-monitor met een 16:18-verhouding in het oog.

De LG DualUp-monitor draagt het 28MQ780-modelnummer. De schermgrootte telt een relatief doorsnee 27,6 inch, maar de bijna vierkante beeldverhouding maakt dit model een uitspringer. Met een beeldratio van 16:18 en de zogenaamde 'SDQHD'-resolutie (2560 bij 2880 pixels) zijn het eigenlijk twee 21 inch grote 1440p-monitors op elkaar gestapeld.

De DualUp is, net als LG's nieuwe UltraFine 4k-monitor (32UQ85R), vooral bedoeld voor creatief en productief gebruik. Beide IPS-panelen dekken 98 procent van het DCI-P3-kleurenspectrum en worden vanuit LG direct op kleurrealisme gekalibreerd. De twee nieuwe schermen worden daarnaast met een los te koppelen kalibratie-eenheid geleverd, welke op automatisch (en eventueel op vaste intervals) de kleurreproductie ijkt en verbeterd.

Zij-aan-zij productfoto's van LG's geheel ongekende DualUp-monitor en een nieuw UltraFine-model.

Naast grootte en pixeldichtheid verschillen de twee nieuwe monitoren vooral in hdr-bereik. Het nieuwe UltraFine-paradepaardje draagt met 400 nits helderheid een DisplayHDR 400-certificaat, waar de DualUp met 300 nits geen officiële onderscheidingen mag ontvangen — ondanks de implementatie van een 10-bits paneel.

Afgezien van een eerste reeks specificaties en enkele productfoto's laat LG het voorlopig bij deze twee onthullingen. Op CES 2022 zal de elektronicagigant meer aanstormende producten uit de doeken doen, waaronder zeer waarschijnlijk ook nieuwe oled-gamingtelevisies. LG's presentatie staat gepland op 5 januari, vanaf 17:00 uur (Nederlandse tijd).

Bron: LG

Dit artikel delen:

Lees meer

Game-industrie draait recordjaar qua omzet De user interface van Dying Light 2: Stay Human
0

Reacties op: LG onthult DualUp-monitor op 16:18-verhouding

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.