Nieuws
Close-up van de koeloplossing op een GeForce RTX 30-videokaart (Ampere) van Nvidia.

Leverancier claimt deze maand eerste RTX 40-gpu's te ontvangen

Claim werd werelds gemaakt via Russisch YouTube-kanaal

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Het Russische tech-kanaal Pro Hi-Tech beweert dat hun vaste leverancier van videokaarten in "minder dan een maand" de eerste RTX 40-videokaarten ontvangt.

De claim in kwestie komt van Ilya Korneychuk, een mede-oprichter van Pro Hi-Tech. Het Russische kanaal verklapt niet wie of wat de videokaartleverancier precies is, enkel dat het om een Chinese partij zou gaan. Onduidelijk is dan ook of het hier direct een (web)winkel betreft of bijvoorbeeld een distributeur of fabrikant van hardware.

De ietwat vage Chinees-Russische claim is en blijft lastig te verifiëren. Eerdere geruchten noemden inderdaad augustus en september als potentiële releasemaanden voor een RTX 4090 en RTX 4080, maar dezelfde geruchten werden al meer dan eens tegengesproken. 

Recentere benaderingen, zoals die van Igor's Lab, stellen dat augustus en september op hun vroegst de maanden zijn waarin Nvidia de nieuwe gpu's in massaproductie neemt. Met alle waarschijnlijkheid ligt de prioriteit allereerst bij de zwaarste AD102-gpu's (o.a. RTX 4090 en RTX 4080), met pas in latere maanden de productie (en het debuut) van de kleinere AD103- en AD104-chipsets. 

Mocht Nvidia daadwerkelijk de Ada Lovelace-generatie nog in het derde kwartaal af willen trappen, dan is het mogelijk dat Pro Hi-Tech's leverancier wel degelijk de waarheid spreekt. In dat geval is het aannemelijk dat we in de komende maand ook een fikse toename zien in de (foto)lekken rondom RTX 40-videokaarten. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Glaciered laat spelers een diepe oceaan uit de toekomst verkennen Disney Dreamlight Valley uitgebreid getoond
0

Reacties op: Leverancier claimt deze maand eerste RTX 40-gpu's te ontvangen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.