Nieuws
Foto van Pat Gelsinger, huidig CEO van Intel.

Intel-voorzitter: 'vraag-aanbod hardware stabiliseert pas in 2023'

Gelsinger houdt de hoop voorlopig laag

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Volgens Pat Gelsinger, de huidige voorzitter van chipgigant Intel, duurt het huidige hardware-tekort langer dan voorspeld werd. De topman verwacht dat de balans in vraag-aanbod pas anno 2023 weer bijtrekt.

Gelsinger sprak over de chiptekorten tegenover CNBC. Toevalligerwijze spreekt de Intel-baas daarmee precies een citaat van de concurrerende AMD-voorzitter tegen. Dr. Lisa Su claimde eind vorige maand nog dat de chiptekorten in de tweede helft van 2022 af zouden nemen; concullega Gelsinger is minder hoopvol.

"We zitten nu in het zwaarste stuk [van de chiptekorten]. Elk hieropvolgende kwartaal staan we weer iets sterker, maar de verhouding vraag-aanbod gaat zichzelf niet stabiliseren voor 2023."

Sfeerbeeld van Intel, waarop een hele printplaat van hun nieuwe processor-procedé te zien is.

CNBC berichtte daarbij ook over de aandelenkoers van Intel, die na het laatste marktrapport een dip van 8 procent nam. De mondiale chiptekorten doen investeerders twijfelen aan Intels aanstaande succes, terwijl de markt voor computercomponenten afgelopen kwartaal sowieso al met 2 procent inkrimpte.

Ondanks het sombere vooruitzicht staat Intel er niet per se slecht voor. Volgende maand staat de Alder Lake-generatie aan processoren en moederbordchipsets op de planning, die tevens de aftrap van de DDR5-generatie voor werkgeheugen kenmerken. 

Daarnaast stapt Intel binnenkort ook in de markt van high-end videokaarten. De geheel nieuwe Intel Arc-productlijn heeft nog geen officiële verschijningsdata toegewezen gekregen, maar stapje bij beetje leren we wel meer over Intels eerste gpu's. De verwachting geldt nog steeds dat Intel Arc rond 'begin 2022' de consumentenmarkt zal trotseren.

Bron: CNBC

Dit artikel delen:

Lees meer

GTA: The Trilogy - Definitive Edition verschijnt op 11 november, eerste trailer en screenshots verschenen GTA Online is in Halloween-sfeer
2

Reacties op: Intel-voorzitter: 'vraag-aanbod hardware stabiliseert pas in 2023'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • gimbal2

  • 22 oktober 2021 14:48
  Grmbl. Intussen is mijn gaming monstertje dik 8 jaar oud… Ik ga proberen er nog een jaar extra uit te halen dan maar om niet idiote kosten te hoeven maken… En anders toch maar tijdelijk aan een virtuele PC ofzo :/

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Vogeltje

  • 22 oktober 2021 16:58
  Elke 2 maanden duurt het nog een stuk langer, lijkt het. Hou gewoon op met dit soort nietszeggende uitspraken. Alles is gewoon, tot zekere hoogte dan, maar de klote geholpen. Om dat op te lossen is er gewoon veel tijd nodig, klaar.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.