Nieuws
Uitsnede van een foto waarin Raja Koduri van Intel een NUC-systeem met Intel Arc-videokaart toont.

Intel toont eerste NUC-systeem met Arc-videokaart

Maar nog steeds geen officieel beeld van de videokaarten zelf

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Raja Koduri, voorzitter van de grafische divisie binnen Intel, heeft een foto gedeeld van het eerste NUC-systeem met een Intel Arc-videokaart.

Koduri plaatste de foto zelf op zijn persoonlijke Twitter-account. Precieze specificaties bleven uit, maar klaarblijkelijk zou het gaan om een NUC 11 Extreme-systeem ('Beast Canyon') met een van Intels eerste eigen Arc-gpu's, inclusief XeSS-upscaling. 

Op het compacte NUC-systeem draait een recente Tomb Raider-game, al lijkt het erop dat Koduri vermoedt dat het spel "Lara Croft" heet. Los van de enkele foto en een reeks van zes marketingtermen werd geen verdere informatie gedeeld over de set-up, noch de vermeende grafische prestaties.

De NUC 11 Extreme Kit is het eerste minisysteem van Intel waar 'volwaardige' videokaarten in aangesloten kunnen worden. Het moederbordje in de zelfbouwsystemen is standaard uitgerust met een Core i9-11900KB, dan wel Core i7-11700B, welke verrijkt kunnen worden met een discrete PCIe 4.0 x16-gpu. De enige limitatie voor moderne videokaarten is de grootte van het NUC-kastje: daar passen enkel kaarten à twee slots hoogte in, met een lengte van maximaal 30,5 centimeter.

Naar al het schijnt zou de inbegrepen videokaart alsnog het 'premium'-model in de Arc Alchemist-generatie kunnen zijn. Officiële beelden van zogenaamde DG2-512EU — welke mogelijk later omgedoopt wordt tot Intel Arc a700 — zijn nooit gedeeld, maar gelekte foto's en renders beelden de kaart immer af met een dikte van ongeveer twee slots.

Dit artikel delen:

Lees meer

Capcom kondigt maandag mogelijk Street Fighter 6 aan Life is Strange- en Disco Elysium-verfilming mogelijk naar Amazon Prime
1

Reacties op: Intel toont eerste NUC-systeem met Arc-videokaart

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    SuperDre

    • 18 februari 2022 17:58
    Ah kak, had gehoopt op de normale NUCs, de extremes vind ik eigenlijk geen NUC, daarvoor is die te groot. Maar mooi dat we toch lamgzaamaan meer power in kleinere PCs krijgen.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.