Nieuws
Sfeerbeeld van Intel, waarop een hele printplaat van hun nieuwe processor-procedé te zien is.

Intel start tape-in van 7nm Meteor Lake-chips

De veertiende Intel Core-generatie krijgt vorm

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Precies volgens planning: Intel is definitief begonnen met het fabriceren van de Meteor Lake-processoren. De veertiende generatie stapt van 10nm over op 7nm procedés en moet later in 2023 voor consumenten beschikbaar zijn.

Het heugelijke nieuws werd kenbaar gemaakt door Gregory M Bryant, vicevoorzitter van Intel, op Twitter. Met de term tape-in wordt aangegeven dat de fysieke architectuur (en alle nieuwe technologie daarin) definitief zijn en de daadwerkelijke productie van start kan gaan. 

Voordat Meteor Lake inslaat, staan eerst nog twee 10nm generaties op de planning voor Intel. Ergens dit jaar moet Alder Lake nog lanceren, gevolgd door Raptor Lake in 2023. Beide processorseries maken gebruik van de nieuwe LGA1700-socket en ondersteunen (optioneel) nieuwe interfaces zoals PCIe 5.0 en DDR5-geheugen.

Vanaf Alder Lake zal Intel vaker experimenteren met een soort hybride processoren. Een deel van de processor is opgebouwd uit traditionele 'grote' kernen, een ander deel maakt gebruik van kleinere, zwakkere kernen. De bedoeling is om uiteindelijk één totaalpakket te creëren wat zowel prestatiegericht als rendementsrijk kan zijn.

Naast de hybride aard van Meteor Lake kenmerkt de generatie ook de terugkeer van de Foveros-techniek. Door meerdere procedés op elkaar te stapelen, hoopt Intel de onderlinge vertragingen tussen chiplets laag te houden, en bandbreedtes hoog.

Dit artikel delen:

Lees meer

Bijna vijf minuten aan gameplaybeelden van Final Fantasy 7 Intergrade getoond Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl verschijnen op 19 november
0

Reacties op: Intel start tape-in van 7nm Meteor Lake-chips

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.