Nieuws
Uitgelekt fotomateriaal van de Intel Core i9-11900KB processorkaart, als onderdeel van een nieuw Intel NUC 11 'Beast Canyon'-minisysteem.

Intel Core i9-11900KB duikt op in benchmark-database

All-in-one 10nm processor deelt alvast klappen uit

Geschreven door Tom Kauwenberg op
De eerder gelekte Core i9-11900KB van Intel is inmiddels ook uitvoerig getest in grafische benchmarks. Deze specifieke desktopprocessor betreft een nog te verschijnen all-in-one moederbordkaart over PCIe, welke beschikt over Intels 'Tiger Lake' 10nm procedé — voorheen enkel te vinden in laptops. 

De benchmarks van de Intel Core i9-11900KB doken op in de publieke database van 3DMark. De opvallende cpu-kaart is bedoeld om de nieuwe NUC 11 Extreme-minisystemen van Intel aan te vuren — de zogenaamde 'Beast Canyon'-lijn. 

Vermoedelijk is een recensent of ingewijde van Intel vergeten de testresultaten te verbergen, waardoor we nu al een vroege kijk op de Beast Canyon-prestaties krijgen. Het systeem bleek in dit geval getest te zijn met een GeForce RTX 3060-videokaart.

Bij Tom's Hardware werden de benchmark-resultaten tegenover een soortgelijk systeem gelegd, zij het dan met een 'reguliere' Intel Core i9-11900K op 14nm. Identiek zijn beide set-ups niet te noemen, maar de videokaart (en PCIe 4.0-ondersteuning) zijn gelijk gebleven. De resultaten? Ook die lijken niet ontzettend veel te verschillen.

Benchmark-resultaten van de Intel Core i9-11900KB (Tiger Lake) tegenover een soortgelijk systeem met de oudere Intel Core i9-11900K (Rocket Lake).

In 3DMark's Time Spy blijkt de reeds verschenen i9-11900K uit de Rocket Lake-generatie nog altijd iets hoger te presteren. In de Fire Strike-benchmark is het de nieuwere i9-11900KB (Tiger Lake) die nét een procent winst boekt op het referentiemateriaal. Van gigantische prestatiesprongen is weinig sprake.

De resultaten zijn nog altijd niet één-op-één vergelijkbaar. Zo weten we nog niet hoeveel stroom de 10nm processorkaart trekt, laat staan hoe efficiënt de geïntegreerde koeling is. Vermoedelijk is het 10nm procedé op papier krachtiger dan iets soortgelijks op 14nm, maar de voeding en koeling kunnen compacte systemen als Beast Canyon natuurlijk een achterstand geven in deze beproevingen. 

De Intel Core i9-11900KB lijkt vooralsnog alleen in productie als onderdeel van de de zwaardere NUC 11-systemen van Intel. Volgens Intels eigen productpagina's volgen er ook lichtere alternatieven op 10nm, met minder (actieve) rekenkernen. 

Bron: Tom's Hardware

Dit artikel delen:

Lees meer

Gesloten bèta voor Humankind op komst Yakuza: Like a Dragon komt mogelijk naar Xbox Game Pass
0

Reacties op: Intel Core i9-11900KB duikt op in benchmark-database

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.