Nieuws
Teaser-afbeelding van de 'Limited Edition'-edtie van een Intel Arc-videokaart, vermoedelijk de zwaarste A770-variant.

Intel breekt zomerbelofte over eigen Arc-videokaarten

De herfst is hier, maar Intels eigen Arc-kaarten nog niet

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Intel heeft diens eigen belofte over een zomerse lancering voor de Limited Edition Arc-videokaarten blijkbaar niet na kunnen komen.

Sowieso blijkt er veel te doen rondom de ietwat rommelige uitrol van de eerste Alchemist-generatie van Intel Arc-gpu's. Begin dit jaar meende Intel elk kwartaal een nieuw gpu-segment op de markt te zetten, maar het leeuwendeel van de portfolio werd meermaals en meestal stilletjes uitgesteld, dan wel beperkt vrijgegeven. 

Vooralsnog is de eerst verkrijgbare Intel Arc-desktopkaart (de Arc A380) nog altijd exclusief voor de Aziatische sector, terwijl ook het aanbod voor laptops lang niet zo wereldwijd verkrijgbaar is als Intel in het eerste kwartaal meende. In officiële zin worden praktisch geen Arc-producten naar westerse werelddelen verscheept.

Naast laptop-gpu's en partnerkaarten pronkte Intel de laatste maanden ook steeds vaker met diens eigen Arc-kaarten, de zogenaamde Limited Editions van de zwaardere Arc A750 en Arc A770. Bij het aanvankelijke onthullen van die huiseigen modellen meende Intel dat de kaarten "deze zomer" zouden verschijnen, maar officieel gezien is het zomerseizoen sinds gisteren voorbij. De kaarten zijn vooralsnog nergens (voor) te bestellen.

Het missen van die belofte staat haaks op de recente geluiden vanuit Intel zelf. Een precieze releasedatum werd expliciet nooit genoemd, maar in interviews en andere berichtgeving claimde Intel-woordvoerders meerdere malen dat de zwaardere A7-kaarten "zeer spoedig" uitgerold zouden worden. Niet spoedig genoeg om de zomer nog te halen, zo blijkt inmiddels.

Vooralsnog hebben de Limited Edition-varianten van Intel Arc-gpu's geen officiële, nieuwe releaseperiode. Datzelfde gaat op voor de (verdere) uitrol van Arc-gpu's, waaronder ook het aanbod van partnerfabrikanten.

Dit artikel delen:

Lees meer

In gesprek met het Nederlandse BlackMill Games over WO1-shooter Isonzo World of Warcraft: Wrath of the Lich King Classic-trailer uitgebracht
0

Reacties op: Intel breekt zomerbelofte over eigen Arc-videokaarten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.