Nieuws
Teaser-afbeelding van de 'Limited Edition'-edtie van een Intel Arc-videokaart, vermoedelijk de zwaarste A770-variant.

'Intel Arc-desktopreeks bestaat uit 7 videokaarten'

Bekende lekker voorspelt een breed aanbod van Intel

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Een bekende hardware-ingewijde claimt dat de eerste generatie Intel Arc-desktopkaarten uit 7 verschillende varianten bestaat.

De claim in kwestie kwam van @Komachi_Ensaka, bekend van eerdere correcte voorspellingen in de videokaartensector. In een reeds verwijderde tweet verzekerde de ingewijde de komst van zeven verschillende Arc-kaarten, met nog twijfels over een potentieel Arc A780-topmodel.

De verzekerde kaarten zouden de Arc A770 (16 GB), Arc A770 (8 GB), Arc A750, Arc A580, Arc A350 en een Arc A310-instapmodel betreffen. Intel heeft zelf vooralsnog geen expliciete kaarten aangekondigd — een visuele teaser daargelaten — maar eerdere lekken verzekeren in ieder geval de komst van het Arc A770-vlaggenschip. Van twee verschillende varianten in VRAM was vooralsnog weinig sprake.

Screenshot van een reeds verwijderde tweet over het eerste aanbod in Intel Arc-videokaarten.

Over specificaties werd verder niets nieuws voorspeld, laat staan prijzen of releasedata. Los van eerder gelekte kloksnelheden en VRAM-volumes van de A770 blijft informatie over Intels eerste Arc-desktopkaarten grotendeels speculatief. De vlaggenschip-gpu biedt 32 stuks van Intels Xe-rekenkernen; hoogstwaarschijnlijk snijden lager ingestoken modellen meer van die kernen weg. 

De tijd begint te dringen voor Intel om zelf officiële aankondigingen uit te stippelen. Recentelijk beloofde het bedrijf de desktopkaarten in de Alchemist-generatie nog dit kwartaal op de markt te zetten, maar de uitrol gaat niet van een leien dakje. Zo bleken de reeds gelanceerde laptop-gpu's onverwachts vertraagd uitgerold te worden en voorspellen geruchten al uitstel voor de desktopreeks.

Dit artikel delen:

Lees meer

Een onzekere toekomst voor Ubisoft - Ron en Erik Podcast 382 Activision toont inhoud van Call of Duty: Mobiles vierde seizoen Wild Dogs
0

Reacties op: 'Intel Arc-desktopreeks bestaat uit 7 videokaarten'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.