Nieuws
Teaser-afbeelding van de 'Limited Edition'-edtie van een Intel Arc-videokaart, vermoedelijk de zwaarste A770-variant.

Intel Arc A770-videokaart duikt op in benchmarks

Geklokte score valt vooralsnog opvallend laag uit

Geschreven door Tom Kauwenberg op
De Arc A770-videokaart van Intel lijkt voor het eerst opgedoken te zijn tussen de openbare Geekbench-resultaten.

Via Geekbench Browser is de resultatenpagina terug te vinden. De test noemt expliciet de Intel Arc A770 als videokaart; naar al het schijnt betreft dat Intels eerder geteasede vlaggenschip. De desktopkaart werd gecombineerd met een ietwat oudere Core i5-9600K en 32 GB aan DDR4-geheugen op een nagenoeg traag te noemen frequentie van 1.329 MHz.

Zoals ook de gekozen componenten laag uit lijken te vallen, blijkt ook de behaalde score in Geekbench 5.4.4 (in OpenCL) niet bijzonder hoog. In totaal scoorde het systeem 85.585 punten, waar nota bene een laptop met Nvidia's mobiele RTX 3060 in dezelfde test al snel goed is voor scores rond de 89.000. 

Screenshot van de Geekbench-resultatenpagina van een systeem met Intel Arc A770-videokaart, welke een OpenCL-score van 85585 behaalde.

Mogelijk is de gpu aan banden gelegd, zoals wel vaker het geval is met benchmarks van vroege prototypes of componenten die nog te verschijnen staat. Intel heeft vaker naar het vlaggenschip verwezen, maar officieel gezien is de zogenaamde 'DG2-512' nooit onthuld; mogelijk wordt er nog actief aan gesleuteld.

Wel lijkt de benchmark nieuwe specificaties vrij te geven. Zo klokte de videokaart  schijnbaar 2.400 MHz, waar Intel zelf laatste 2.250 MHz teasede voor hetzelfde vlaggenschip. De door benchmark aangetroffen 12,7 GB aan videogeheugen verwijst hoogstwaarschijnlijk naar de 16 GB aan totale capaciteit, welke al vaker geanticipeerd werd — net als de 512 compute units.

Selecte ingewijden vermoeden dat Intel voor de Alchemist-generatie een nog zwaarder model voor ogen heeft — een mogelijk Arc A780 — maar die geruchten nemen we vooralsnog met een korrel zout. Intel deed zelf wel uitspraken over het model wat we inmiddels als de A770 kennen, zoals een verwachte adviesprijs van 825 dollar. Als alles meezit, verschijnen Intels eerste Arc-desktopkaarten nog in het tweede kwartaal van 2022.

Dit artikel delen:

Lees meer

Zo check je of je Steam-games draaien op Steam Deck Hoogtepunten: Kingdom Hearts 4, Battlefield 2042 en The Witcher 3
0

Reacties op: Intel Arc A770-videokaart duikt op in benchmarks

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.