Nieuws
Render-afbeelding van de Intel Arc A770 Limited Edition-videokaart, met de rgb-verlichting in de themakleuren van het Intel Arc-merk.

Intel Arc A750 blijkt plots goed voorradig in Europa

Middensegmentkaart is te vinden voor circa 279 euro

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Naar al het schijnt heeft Intel een behoorlijke voorraad Arc A750-videokaarten in Europa geleverd, kort na het verlagen van de adviesprijs.

Waar Intel Arc-kaarten in de recente maanden maar in mondjesmaat te vinden waren bij Europese retailers, lijkt daar recentelijk een einde aan te zijn gekomen. Kortgeleden verlaagde Intel nog de Amerikaanse richtprijs voor de Arc A750-videokaart, hetzelfde huiseigen 'Limited Edition'-model wat sinds kort ook beter voorradig is in Europa.

In het Verenigd Koninkrijk werden al significant meer kaarten te koop aangeboden (via Overclock3D) en niet veel later gaf de Franse retailer PC21 aan meer dan twaalfhonderd kaarten op voorraad te hebben. Ook in de Benelux verschijnen langzaamaan nieuwe productpagina's voor de Arc A750; hier wordt de kaart op zijn goedkoopst voor circa 279 euro aangeboden.

Intel opent daarmee het vuur op Nvidia's populaire middensegmentkaart, de RTX 3060. De Arc A750 (8 GB GDDR6) heeft zich meermaals bewezen prima te kunnen meten met RTX 3060 (8 GB GDDR6), maar die kaart kost momenteel al snel honderd euro meer. De gemiddelde vraagprijs voor videokaarten lijkt recentelijk een daling in te zetten, maar vooralsnog lijkt Intel op dit moment de betaalbaardere partij in dit segment.

De komst van de eerste Intel Arc-kaarten ging niet zonder slag of stoot. Na een rommelige uitrol van de eerste gpu's bleek de architectuur enkele features te missen en bleek het slecht geoptimaliseerd voor oudere api's, zoals DirectX 9. Inmiddels, enkele maanden na de wereldwijde aftrap van het hogere desktopsegment, verzekert Intel het gros van deze problemen opgelost te hebben. 

Dit artikel delen:

Lees meer

PSVR 2 is het nu (nog) niet waard - Ron en Erik Podcast 426 HBO heeft crewleden uit zesde aflevering The Last of Us gepoetst
1

Reacties op: Intel Arc A750 blijkt plots goed voorradig in Europa

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    SuperDre

    • 26 februari 2023 19:55
    Mooi zo, nu de A770/16GB nog op meer plekken met een verdere prijsverlaging. Jammer dat ze blijkbaar voorlopig de problemen met VR niet gaan oplossen maar eerst verder proberen nieuwere games beter te laten lopen. VR is juist wat mijn hoofd gebruik van de GPU is.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.