Hardware

HP lanceert nieuwe Omen gaming pc's

Waaronder desktop pcdie dubbel dienst doet als vr-rugzak pc

Geschreven door Floris de Bijl op
HP heeft een reeks nieuwe producten toegevoegd aan zijn Omen-gaming lijn. Het gaat om een compacte gaming desktop, een midtower gaming pc, twee laptops, enkele monitoren en een externe GPU-behuizing. De producten komen in juni en augustus op de markt.

Onder de nieuwe producten is een rugzak-pc die dankzij twee hotswappable batterijen gebruikt kan worden om draadloos in virtual reality te gamen. Voor gebruik als desktop heeft Perseus, zoals de pc heet, een docking station die de stroomtoevoer en verbinding naar randapparatuur regelt.

HP voegt zich daarnaast bij aan een nieuwe trend op de hardware markt: externe GPU-behuizingen. De Omen Accelerator kan een laptop of pc via Thunderbolt 3.0 over USB Type-C voorzien van de kracht van een desktop-videokaart en een aantal extra porten, zoals ethernet en USB. De Accelerator is in vergelijking met de concurrentie vrij goedkoop, hij moet namelijk voor 299 euro in augustus beschikbaar zijn in Nederland.

Hiernaast komt HP met twee nieuwe laptops, een 15-inch model en een 17-inch model. De Omen 15 kan uitgerust worden met een Kaby Lake i7 en een GTX 1060, terwijl de Omen 17 geschikt is voor een GTX 1070. Bij beide laptops gaat het om de nieuwe Max-Q kaarten die vergelijkbare prestaties leveren als een desktop kaart, voor aanzienlijk minder stroom en hitte.

Om het mogelijk te maken om een volledige Omen-setup te maken heeft HP twee Omen monitoren en randapparatuur onthult. Het Omen 25 beeldscherm heeft een verversingssnelheid van 144Hz, is diagonaal 25-inch, een FHD-resolutie en een prijs van €329. De Omen 27 heeft daarentegen een 166Hz-paneel, WQHD-resolutie, 27-inch diagonaal en een prijs van €849.

Over de muis, mechanisch toetsenbord, headset en muismat zijn vooralsnog weinig details beschikbaar, behalve dat ze deze maand uitkomen en dat ze respectievelijk zestig euro, honderddertig euro, tachtig euro en veertig euro gaan kosten.

Bron: HP

Dit artikel delen:

Lees meer

Shenmue 3 is vertraagd naar de tweede helft van 2018 Update: E3 2017: alle persconferenties
0

Reacties op: HP lanceert nieuwe Omen gaming pc's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.