Nieuws
Close-up render van het Radeon-logo op een van de nieuwe AMD Radeon RX 6000-videokaarten.

Gigabyte noemt Radeon RX 6600 XT met 8GB geheugen

Nieuwe AMD-kaarten verschijnen in retail-lijst

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Hardware-fabrikant Gigabyte lijkt 8GB aan videogeheugen te verwachten voor de Radeon RX 6600 XT-videokaarten. Verschillende modellen verschenen op de website van de Euraziatische Economische Commissie (EEC), met verwijzingen naar het volume VRAM in hun benaming.

Gigabyte heeft nummertjes getrokken voor maar liefst zes nieuwe kaarten, elk een variatie op de Radeon RX 6600 XT. Mogelijk bestaat er ook een non-XT-model, maar die staat bij Gigabyte blijkbaar (nog) niet op de planning. Aan de andere hand: niet alle producten die bij de EEC opgegeven worden, worden ook daadwerkelijk in productie genomen.

Het is niet de eerste keer dat de aanstormende kaart genoemd is — laat staan de 8GB aan videogeheugen. In mei publiceerde ook ASRock eenzelfde lijst aan RX 6600-videokaarten via de EEC. Destijds werd ook 8GB in de naam verwerkt. 

Niet veel later in mei publiceerde Igor's LAB een uitgebreide uiteenzetting van de nieuwe videokaarten, met tal van nieuwe bevindingen over AMD's eerstvolgende kaarten. De Duitse tech-journalist verwacht dat de kaart vooral op 1080p-prestaties focust.

Screenshot van de EEC-website, waar Gigabyte nummertjes heeft getrokken voor een zestal verschillende Radeon RX 6600 XT-videokaarten.

De Radeon RX 6600 (XT) zou gebaseerd zijn op de Navi 23-gpu, die eerder al in de mobiele Radeon RX 6600M en Radeon Pro W6600 aangetroffen werd. In die varianten trekt de grafische chip kloksnelheden tot 2,9 GHz, tegenover een lager stroomrendement (circa 100 watt). De kaart zal hoogstwaarschijnlijk het lager geprijsde segment van AMD's RDNA2-aanbod spekken.

AMD-voorzitster Dr. Lisa Su heeft eerder toegezegd een budgetkaart (met een enkele fan als koeling) nog in de eerste helft van 2021 op de markt te zetten. De belofte betreft met alle waarschijnlijkheid een Navi 23-kaart — die dan nog komende week zou moeten lanceren. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Lekkers Pokémon Sword en Shield moeten 150.000 dollar betalen Team Nederland maakt zich op voor Olympische finale Rocket League
0

Reacties op: Gigabyte noemt Radeon RX 6600 XT met 8GB geheugen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.