Nieuws
Sfeerimpressie van een X670-moederbord met AM5-socket en een Ryzen 7000-generatie processor.

Gerucht voorspelt goedkopere AMD A620-chipset

Alternatieve chipset voor hopelijk goedkopere moederborden

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Volgens Chinese ingewijden bereidt AMD een nieuwe A620-chipset voor, die vermoedelijk op goedkopere wijze ontwikkeld wordt.

Daar verwijst HKEPC op Twitter naar. Recentelijk werden al een reeks AMD A620-moederborden aangetroffen in EEC-productregistraties, maar de Chinese mediagroep claimt dat de daarvoor benodigde A620-chipset uit twee verschillende versies bestaat. 

De zogeheten 'Promontory 21'-variant wordt gemaakt door X670-chips deels uit te schakelen, terwijl 'Promontory 22' gebakken wordt van geheel nieuwe chips, zij het efficiënter ingericht voor de budgetchipset. Beide chipsets komen met dezelfde A620-specificaties, maar vermoedelijk is 'Promontory 22' uiteindelijk goedkoper om te produceren. De secundaire optie zou ook wat later beschikbaar worden gesteld.

Onduidelijk is nog of de goedkopere productie ook leidt tot goedkopere moederborden aan de kant van de consument. AMD's nieuwe AM5-platform (en Ryzen 7000-processoren) werden tot dusver geplaagd door stevige instapprijzen, maar de A620-moederborden dienen de prijsdrempel sowieso te verlagen. 

De A620-chipset neemt plaats onder de reeds verkrijgbare X670(E)- en B650(E)-chipsets. De moederborden komen standaard met de AM5-socket en de DDR5-geheugeninterface en zijn in variërende mate compatibel met PCIe 5.0-hardware. AMD's nieuwe A620-moederborden schakelen vermoedelijk meer van de PCIe 5.0-compatibiliteit uit om de prijs te drukken.

Momenteel geldt 160 dollar (exclusief btw) als het laagste adviestarief voor B650-moederborden Tijdens de officiële onthulling noemde AMD een instapprijs van 125 dollar voor de goedkoopste AM5-moederborden; daarmee werd vermoedelijk verwezen naar de beoogde adviestarief voor de nu aanstaande A620-moederborden.

Dit artikel delen:

Lees meer

De Xbox Live Gold-games van februari zijn onthuld Kirby’s Return to Dreamland Deluxe bevat een extra hoofdstuk
0

Reacties op: Gerucht voorspelt goedkopere AMD A620-chipset

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.