Hardware
Koeling van de AMD Radeon RX 570

Gelekte foto's laten AMD Radeon RX 570 en 580 zien

Polaris Refresh kaarten krijgen achtpinsstroomaansluiting

Geschreven door Floris de Bijl op
Foto's van een Chinese techfora laten de eerder aangekondigde AMD Radeon RX 570 en RX 580 in detail zien. De kaarten zijn een refresh van de vorig jaar verschenen RX 470 en 480 en krijgen dan ook de naam Polaris Refresh. Volgens de lek zullen ze een betere stroomvoorziening en hogere kloksnelheid hebben.

Videocardz heeft een aantal foto's weten te bemachtigen die de refresh van de AMD Radeon RX 570 en 580 laten zien. De meest opvallende verandering is de 8-pin power connector op de RX 580, twee pins meer dan de RX 480. Dit betekent dat de kaart 150w uit de stroomvoorziening kan trekken, het dubbele van de 75w die de RX 480 via de power connector tot zijn voorziening had. De extra stroom biedt meer potentieel om de kaart te overklokken.

De RX 480 had een probleem waarbij de kaart meer stroom uit de PCIE-slot trok dan gespecificeerd is. De RX 580 en RX 570 zijn volgens een gelekte benchmark ongeveer 10% sneller dan hun voorgangers, de RX 480 en RX 470. Videocardz meent dat de kaarten vanaf 18 april verkrijgbaar zullen zijn, al heeft AMD dat niet bevestigd.

Deze kaarten zijn overigens geen onderdeel van de nieuwe Vega-videokaarten van de AMD, die volgen namelijk in het volgende kwartaal en zullen qua rekenkracht vergelijkbaar zijn met het high-end aanbod van Nvidia, dat maakte AMD eerder dit jaar bekend.

Bron: Videocardz

Dit artikel delen:

Lees meer

Gwent krijgt technische b├Ęta op PlayStation 4 Update: Geef je mening over de mobiele versie van Gamer.nl!
0

Reacties op: Gelekte foto's laten AMD Radeon RX 570 en 580 zien

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.