Nieuws
Gelekte foto van het ASUS ROG Strix Z690-I Gaming Wi-Fi-moederbord, met een gelaafd ontwerp.

Gelekt Mini-ITX-moederbord van Asus toont gelaagd design

Asus plaatst een 'dochterbord' bovenop het moederbord

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Gelekte foto's van Asus' nieuwe ROG Strix Z690-I-moederbord blijkt uit meerdere lagen te bestaan. Bovenop de onderzijde van het Mini-ITX-model zit nog een 'dochterbord' met vermoedelijk een extra M.2-module.

De foto's werden door een VideoCardz-bezoeker gelekt en gedeeld. Het minimoederbordje kenmerkt een van de eerste lekken rondom Z690-moederborden, welke pas later dit jaar officieel de markt betreden.

Profielaanzicht van het ASUS ROG Strix Z690-I Gaming Wi-Fi-moederbord, met een gelaafd ontwerp.

Ondanks het delen van meerdere foto's, is het primaire doel van het dochterbordje nog onduidelijk. Gezien de plaatsing van de extra moederbordlaag — recht boven de plek waar vaak M.2-ssd's geplaatst worden — betreft het hoogstwaarschijnlijk ruimte voor een of meerdere NVMe-ssd's. 

Wel lijken enkele connectoren, zoals die voor behuizingventilatoren en rgb-verlichting hoger geplaatst, op de 'tweede verdieping'. Daarnaast zou de extra module ook de audiochip of Wi-Fi-module kunnen huizen; de connectoren daarvoor zitten immers op dezelfde hoogte.

Hardware-fabrikanten houden de lippen vooralsnog stijf over hun aanbod in moederborden met de Intel Z690-chipset, afgezien van een retail-lek of twee. Aanstaande 4 november vervalt het verkoopembargo; tegen die tijd weten we ongetwijfeld meer over nieuwe de nieuwe generatie Intel-moederborden. 

Bron: VideoCardz

Dit artikel delen:

Lees meer

Kijk om 17:00 uur naar de Call of Duty: Vanguard Zombies-onthulling 'Opvolger van de Switch komt eind 2022 of begin 2023 uit'
0

Reacties op: Gelekt Mini-ITX-moederbord van Asus toont gelaagd design

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.