Nieuws
Interne blik van een game-pc, met twee Geil Evo V-geheugenmodules prominent in beeld gebracht.

Geil Evo V DDR5-geheugen bouwt dual-fan koeling in

Heetbloedig en ijskoud tegelijkertijd

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Geheugenfabrikant Geil heeft nieuwe RAM-modules aangekondigd: de Evo V-reeks biedt 's werelds eerste DDR5-schijven met ingebouwde ventilatoren.

De Geil Evo V komt standaard in een duo-verpakking, met totale volumes van 32 GB of 64 GB. De modules draaien standaard op 4.800 MHz, maar zijn volgens Geil gemakkelijk naar 6.600 MHz te overklokken (ook via Intel XMP 3.0), mede wegens de actieve koeling. Het voltage is variabel tussen de 1,10 en 1,35 volt, met standaard CAS-latentiewaardes tussen de CL 34 en CL 40.

Geil geeft in het eigen promotiemateriaal niet aan wat voor ventilatortjes er in de modules verwerkt zitten; enkel dat het om twee rgb-fans zou gaan. Ook over de vermeende koelprestaties wordt weinig concreets vermeld, al komen de schijven wel met een eigen thermische sensorhub om prestaties bij te houden en te optimaliseren. Daarnaast is de hittespreider ditmaal ook van één ononderbroken stuk metaal gemaakt. 

Digitale render van de Geil Evo V-geheugenmodule in Titanium Gray, met de ingebouwde ventilatoren duidelijk zichtbaar in de bovenhoeken.

Naast de twee verlichte ventilatoren komen de Evo V-modules ook met een "360 graden" rgb-lichtbalk bovenop. De kleurenverlichting zou aan te sturen moeten zijn met onder meer Asus Aura Sync, ASRock Polychrome, Gigabyte RGB Fusion 2.0 en MSI Mystic Light.

Voor verdere stijloverwegingen worden de DDR5-kaartjes ook in twee kleuren aangeboden. Naast een traditionele 'Titanium Gray' wordt ook een helder 'Glacier White'-alternatief beschikbaar gesteld. 

Geil liet weten dat de Evo V-schijven 'vanaf juli' wereldwijd verkrijgbaar moeten zijn. Over mogelijke adviesprijzen heeft de Taiwanese fabrikant nog geen woord gerept. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Deal van de dag: Halo Infinite AMD hint naar verschijning Zen 4 en RDNA 3 op Computex 2022
2

Reacties op: Geil Evo V DDR5-geheugen bouwt dual-fan koeling in

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  JustSafety

  • 20 mei 2022 11:15
  Oeh… Geil! (Ik vond hem zelf best goed al dan niet origineel).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Sisko

  • 20 mei 2022 14:49
  @JustSafety Ik vroeg me ook al af hoe een Evo V DDR5-geheugen geil moest worden, en waarom (en hoe) deze vervolgens een dual-fan koeling inbouwd. Anders had ik vast niet geklikt op de link :D

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.