Nieuws
Foto van twee Galax Hall of Fame DDR5-geheugenmodules in een Intel 700-moederbord. De schijven zijn wit gekleurd en hebben een actieve rgb-strip bovenop.

Galax deelt meer details over 'Hall of Fame' DDR5-geheugen

Met transfersnelheden tot 8.000 MT/s op Intel XMP 3.0

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Galax heeft nieuwe specificaties gedeeld van de 'Hall of Fame'-reeks (HOF) van DDR5-geheugen, met eerder beloofde snelheden tot 8.000 MT/s.

De komst van het HOF-geheugen werd eind 2022 al eens geteased, maar lijkt zo langzamerhand dichterbij te komen. In ieder geval de Chinese tak van Galax circuleerde recentelijk een officieel specificatie-overzicht (via VideoCardz), wat doet vermoeden dat de productie reeds afgetrapt is. 

Het DDR5-geheugen bestaat standaard uit een 32 GB-kit (2 x 16 GB) en komt in drie verschillende snelheden: 7.200 MHz, 7.600 MHz en de eerdergenoemde 8.000 MHz. Met elk stapje opwaarts komen iets tragere timings, daarnaast vergen de twee snelste kits een voltage van 1,5 volt, in plaats van 1,45 volt. 

Chinees specificatie-overzicht van Galax' HOF-reeks van DDR5-geheugen.

De beloofde snelheden zijn enkel haalbaar op Intel 700-chipset moederborden, als onderdeel van vooraf ingebakken Intel XMP 3.0-profielen. Over ondersteuning voor AMD's Expo-alternatief werd niet gesproken, al zijn de snelheden daarvoor toch al te hoog gegrepen. Ryzen 7000-processoren kunnen met AMD Expo-overclocking het geheugen immers niet hoger dan 6.400 MHz klokken. 

De HOF-geheugenmodules van Galax komen daarnaast met een reeks rgb-diodes op de bovenzijde. In vast Hall of Fame-motief zijn de modules wit gekleurd, al zou Galax eerder ook renders verspreid hebben van dezelfde schijven in het zwart. Onduidelijk is nog of ook die varianten nu in productie treden.

Dit artikel delen:

Lees meer

V-Cache van Ryzen 9 7950X3D getest in gelekte benchmark Dead Island 2-personage Bruno uitgelicht
0

Reacties op: Galax deelt meer details over 'Hall of Fame' DDR5-geheugen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.