Nieuws
Screenshot van een gelekte video van Finalmouse' eerste mechanische toetsenbord, waarin klaarblijkelijk een interactief scherm verwerkt is.

Finalmouse' interactieve display-toetsenbord lekt uit

Prototype draait op Unreal Engine 5-skins of videobestanden

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Een prototype van het eerste mechanische toetsenbord van Finalmouse, grotendeels bestaande uit een interactief beeldscherm, is uitgelekt.

De gelekte beelden werden verspreid door esports-persoonlijkheid Jake Lucky op Twitter. Op het videomateriaal is een ogenschijnlijk lineair mechanisch toetsenbord te zien, met transparante keycaps en een glazen bovenplaat. Onder het glas zit een uniek 2k- of 4k-display verwerkt, waarop interactieve skins of doorsnee videobeelden afgebeeld kunnen worden.

Finalmouse' eigen inbegrepen notities vermelden dat de skins aangedreven zullen worden door Unreal Engine 5. Om de skins zelfstandig te verwerken, is het keyboard uitgerust met een eigen cpu en gpu; alle stroom- en datavereisten worden aangeleverd over een enkele usb-c-aansluiting. De bedoeling is dat makers van skins deze publiceren via een eigen catalogus op Steam. 

Het toetsenbord zelf zou geleverd worden met vanuit de fabriek ingevette, mechanische schakelaars, dan wel magnetische Hall-effect schakelaars, zoals ook Wooting dit jaar deed. Finalmouse verklapte vooralsnog niet van welke fabrikant de switches komen. Wel zou het glazen paneel de schakelaars een "marmerachtige thock" in gebruik geven. 

De beelden betreffen duidelijk een vroege versie van Finalmouse' eerste toetsenbord, van bijna een jaar geleden. In een respons van Finalmouse zelf benadrukt de fabrikant dat het daadwerkelijke product al veel verder doorontwikkeld is en dat speculatie aan de hand van deze beelden weinig nut heeft.

Finalmouse liet begin dit jaar al weten een "revolutie in gaming-toetsenborden" teweeg willen brengen. Destijds werd de officiële onthulling van het eerste eigen toetsenbord op 17 december 2022 geprikt; die datum lijkt Finalmouse nog steeds voor ogen te hebben, ondanks het uitlekken van het prototype.

Dit artikel delen:

Lees meer

Bekijk hier vanaf 21:00 uur AMD's onthulling van RDNA 3 F1 Manager 2022 blijft toch wel ondersteund worden
1

Reacties op: Finalmouse' interactieve display-toetsenbord lekt uit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    hulstpower

    • 3 november 2022 13:35
    heel grappig en leuk dit

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.