Nieuws
Bovenaanzicht van de Epos GSX 1000 2nd Edition geluidskaart, met de usb-c-bekabeling ernaast afgebeeld.

Epos brengt GSX 1000-geluidskaart terug met tweede editie

Betere aansluitingen en net dat beetje meer controle

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Epos heeft de GSX 1000 '2nd Edition' aangekondigd, een voortzetting van de gaming-DAC die het merk eerder onder Sennheiser produceerde.

Epos' tweede editie van de GSX 1000 houdt vast aan het dezelfde ontwerpstijl en stript de Sennheiser-branding, maar maakt ruimte voor enkele moderne aanpassingen en interne verbeteringen op de digitale-analoge-converter (DAC) voor pc-gamers. 

Daaronder vallen hoofdzakelijk verbeterde aansluitingsmogelijkheden, zoals een microfooningang en achterliggende pijplijn met ondersteuning voor 16-bit/48 kHz-frequenties (voorheen tot 16-bit/16 kHz) en usb-c in plaats van het licht verouderde micro-usb. 

Het centrale en met Windows synchroniserende volumewiel is ditmaal van zwart aluminium, waar het voorheen zilverkleurig afstak. De rood verlichte touch-knoppen in het ferme wiel keren daarentegen onveranderd terug; van zelf aan te passen rgb-verlichting is bij Epos nog altijd geen sprake. De vier wit-rode indicatielichten op de hoeken van het apparaat corresponderen met het huidige profiel van de DAC.

Isometrisch aanzicht van de Epos GSX 1000 2nd Edition geluidskaart

Net als de voorgaande GSX 1000-geluidskaarten biedt het tweede model van Epos de mogelijkheid om snel te schakelen tussen 2.0- en 7.1-geluidsprofielen, waarbij ditmaal ook het 7.1-geluid opschaalt naar 16-bit/48 kHz. In de 'eerste editie' draaide enkel de 2.0-uitvoer op 48 kHz, waar 7.1 terug moest schalen naar 44,1 kHz. Daarbovenop komt het surround-profiel met drie opties in geluidsweerkaatsing: inactief, laag of sterk. 

Daarnaast biedt het touchpaneel de mogelijkheid om te wisselen tussen vier van Epos' eigen EQ-profielen: neutraal, esports, muziek en films. Analoge headsets die zelf geen 'sidetone' voor het microfoongeluid kunnen generen, kunnen dat met de GSX 1000 alsnog doen, aan de hand van drie snelle instellingen: wederom inactief, laag en sterk.

De Epos GSX 1000 2nd Edition is sinds gisteren officieel te verkrijgen, onder andere via Epos' eigen webwinkel. In Europa kent de externe geluidskaart een adviesprijs van 199 euro.

Dit artikel delen:

Lees meer

Hideo Kojima plaatst wederom hint naar aankomend project River City Girls 2 komt later deze maand uit in het Westen
0

Reacties op: Epos brengt GSX 1000-geluidskaart terug met tweede editie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.