Nieuws
Promotionele afbeelding van de Nvidia GeForce RTX 3060, verlicht en afgebeeld in een gamecomputer.

Eerste Nvidia GeForce-driver voor Windows 11 is een feit

Plus DLSS-upscaling voor 28 nieuwe titels

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Met ingang van versie 472.12 is Nvidia GeForce ook klaar voor Windows 11. De nieuwe display-drivers voor Nvidia-gpu's zijn goedgekeurd voor zowel Windows 10 als de aanstormende opvolger van het besturingssysteem.

Versie 472.12 is de eerste GeForce-driver die officiëel 'Game Ready' is voor Windows 11, zo verheldert Nvidia per blogpost. Voorgaande versies konden in theorie ook draaien op het nieuwe Windows, maar waren niet per se compatibel  getest voor alle spellen en specifieke hardware. 

Voor professionele videokaarten van Nvidia is ook een nieuwe Studio-driver beschikbaar. Deze is, net als het GeForce-gedeelte, gebouwd voor zowel Windows 10 als Windows 11.

Los van de ondersteuning van het nieuwe besturingssyteem brengt de nieuwe display-driver meer optimalisaties voor aankomende games met zich mee. Daaronder vallen in deze ronde onder meer Diablo II: Resurrected, Far Cry 6 en Hot Wheels Unleashed.

Grafiek die de systeemvertraging in Deathloop indiceert, met en zonder Nvidia Reflex geactiveerd.

Daarnaast zet Nvidia wederom groot in op de huiseigen optimalisatietechnieken. Onder meer Deathloop geniet nu van Nvidia Reflex-systeemversnelling, terwijl Nvidia's populaire DLSS-upscalingtechniek nu in 28 nieuwe titels meegenomen wordt. 

Alan Wake Remastered is in voor deze driver-update het boegbeeld voor nieuwe DLSS-games. Nvidia spreekt zelf van "een verdubbeling in framerate" wanneer gamers een 4k-resolutie tackelen met DLSS, ten opzichte van het native alternatief.

Versie 472.12 van de GeForce Game Ready Driver is direct te downloaden op Nvidia's officiële driver-portaal. Binnenkort moet de driver ook automatisch binnen te halen zijn via de Nvidia GeForce Experience-software. Inmiddels heeft Microsoft aangegeven dat Windows 11 officieel verschijnt op 5 oktober aanstaande.

Bron: Nvidia

Dit artikel delen:

Lees meer

Ontwikkelaar probeert remaster Marvel vs Capcom 2 te realiseren De lanceringstrailer van Kena: Bridge of Spirits
0

Reacties op: Eerste Nvidia GeForce-driver voor Windows 11 is een feit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.