Nieuws
Sfeerfoto van een Samsung Galaxy Book Pro 2 op een bureau, inclusief randapparatuur zoals een nabijgelegen smartphone en draadloze oortjes.

Eerste laptop met Intel Arc-gpu kort te koop aangeboden

Samsung Galaxy Book 2 Pro kostte eventjes 1.350 dollar

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Retailer BHPhotoVideo bood kortstondig de nieuwe Samsung Galaxy Book 2 Pro te koop aan, de eerste laptop met een Intel Arc-gpu.

De ogenschijnlijk officiële productpagina vroeg 1.349,99 dollar voor Samsungs productiegerichte laptop met Arc-gpu. BHPhotoVideo heeft de pagina reeds offline gehaald, wat duidt op een foutieve publicatie. Niet gek ook, gezien de Intel Arc-productlijn op zijn vroegst pas op 30 maart officieel aftrapt.

Op de verkooppagina werd niet gespecificeerd om welke precieze Arc-gpu het zou gaan, enkel om "discrete Intel Arc graphics". Vermoedelijk betreft het de eerder opgedoken Arc A370M, maar het zou ook een nog ongezien instapmodel kunnen betreffen, de Arc A350M.

Intel Arc richt zich hoofdzakelijk op gamers, maar zou ook een prestatiebonus voor bijvoorbeeld videobewerking garanderen. Doordat de Arc-gpu samenwerkt met de Core-cpu

Screenshot van een te vroeg gepubliceerde productpagina van de Samsung Galaxy Book 2 Pro, met Intel Arc-gpu.

Samsung kondigde vorige maand al een nieuwe reeks Galaxy Book 2-notebooks aan, waaronder 's werelds eerste laptop met een Intel Arc-gpu voor 1.549 euro. De laptops staan officieel pas te verschijnen op 1 april, mogelijk deels gedreven door Intels embargo voor de eerste Arc-producten. 

Naast Samsung is Lenovo een van de weinige partijen die voor de lancering van het Arc-vaandel al een laptop met Intel-gpu aankondigden. Hoogstwaarschijnlijk doen meer hardware-fabrikanten hun samenwerking pas uit de doeken rond Intels digitale Arc-onthullingsevenement op 30 maart.

Dit artikel delen:

Lees meer

Streamer xQc claimt Grand Theft Auto 6 te hebben gespeeld Roller Champions uitgesteld tot eind lente
0

Reacties op: Eerste laptop met Intel Arc-gpu kort te koop aangeboden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.