Nieuws
Illustratie van een Intel Arc-processor uit de Alchemist-generatie (DG2).

'Eerste Intel Arc-gpu's voor desktops verschijnen in mei-juni'

Nieuwe geruchten voorspellen meer uitstel

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Volgens de planning moeten de eerste Intel Arc-gpu's binnenkort verschijnen, maar nieuwe geruchten voorspellen mogelijk meer uitstel. Het desktopsegment van Intel Arc verschijnt mogelijk pas ergens tussen 2 mei en 1 juni.

De eerste grafische kaarten van Intel Arc zijn al langer in onzekerheid gehuld. Intel hielp vorige maand een boel geruchten de wereld uit met een geüpdatete roadmap, maar volgens bronnen van Igor's LAB zouden een tot drie desktop-kaarten alweer uitgesteld zijn.

Met verwachte releasedata in mei en/of juni voldoet Intel nog altijd aan de belofte van een lancering in het tweede kwartaal, maar Igor Wallosek spreekt over vertraagde tape-outs voor de productiemodellen. Oorspronkelijk hadden de definitieve kaarten rond deze periode al afgebakken moeten worden, maar Wallosek claimt dat de afronding van producties tot twee weken later plaatsvindt dan gepland.

Wallosek verwijst daarbij duidelijk naar een zogenaamde "SKU 1 tot en met SKU 3", wat klaarblijkelijk op de high-end desktop-gpu's van Intel zou wijzen. Vooralsnog heeft Intel geen precieze desktopkaarten onthuld, laat staan voorzien van specificaties. De bronnen van Igor's LAB laten echter doorschemeren dat de Alchemist-generatie van Intel in ieder geval drie verschillende desktop-gpu's kent. 

Veel specificaties en zeker de prestaties blijven speculatief, maar eerder gelekte data toont aan dat de DG2-512EU de zwaarste grafische chipset van Intel betreft, met maximaal 512 rekeneenheden aan boord. Eerder liet Intel zelf al doorschemeren dat de topkaart in het aanbod, waarvan prestaties op RTX 3070-niveau verwacht worden, een adviesprijs van 825 dollar zou dragen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Drop-in-display voor de Game Boy Advance is leuk voor de leek Have a Nice Death is vanaf vandaag verkrijgbaar op Steam
0

Reacties op: 'Eerste Intel Arc-gpu's voor desktops verschijnen in mei-juni'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.