Nieuws
Productfoto van de Elgato Facecam, inclusief inbegrepen monitorklem en USB-C-kabel.

Eerste eigen webcam van Elgato heet gewoon 'Facecam'

Een 1080p60-camera gemaakt voor livestreamers

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Streamingmerk Elgato heeft gisteravond diens eerste huiseigen webcam onthuld en direct gelanceerd. Het apparaat neemt 1080p-resoluties op met maximaal 60 frames per seconde en heet simpelweg Elgato Facecam.

Elgato brak jaren geleden door op Twitch en YouTube met toegankelijke capture-kaarten, later gevolgd door de populaire Stream Deck-knoppenpanelen, Key Light-lampenreeks en Wave-microfoons. De Facecam is, opmerkelijk genoeg, Elgato's eerste onderneming om streamers zelf in beeld te brengen.

Screenshot van de Elgato Facecam, een 1080p60-webcam voor livestreamers en content creators.

De Facecam wil webcamgiganten als Logitech van de troon stoten met een stukje high-end productietechnologie. Elgato heeft de beeldsensor niet zelf vervaardigd, maar laat Sony dat doen met hun 'Starvis' CMOS-sensor. Deze stelt contentproducenten in staat om lichtinstellingen en sluitertijden specifieker af te stellen, net zoals dat mogelijk is op (professionele) videocamera's.

Elgato's Facecam biedt daarvoor ook geïntegreerd flash-geheugen. Gebruikers kunnen hun favoriete instellingen direct op de camera opslaan, zodat deze ook op andere systemen niet verloren gaan.

De lens van de webcam komt wel van Elgato's eigen fabricaat. Dat betreft een stukje optiek van geheel glas, welke Elgato als hun 'Prime Lens' bestempelt. Het diafragma telt f/2.4, met een brandpuntsafstand van 24 mm — vergelijkbaar met een full-frame DSLR-sensor. Daarmee zou de Facecam een kijkhoek van ongeveer 82° bieden.

Geëxplodeerd beeld van de Elgato Facecam, waarop de Elgato Prime Lens en diens elementen goed zichtbaar zijn.

Elgato's eerste webcam wordt daarnaast geleverd met een eigen monitorklem (met 1/4" schroefdraad), een privacy-klepje en uiteraard de los te koppelen USB-C-kabel om de camera aan te sluiten. Zowel Windows- als MacOS-systemen met een USB 3.0 poort kunnen direct gebruikmaken van de Facecam. 

Op Elgato's website is de Facecam sinds gisteravond te bestellen. De richtprijs komt in Nederland neer op 199,99 euro. 

Dit artikel delen:

Lees meer

God of War-acteur spreekt stem in van Black Panther in Avengers-dlc Valve onthult Steam Deck; draagbare Steam-machine
0

Reacties op: Eerste eigen webcam van Elgato heet gewoon 'Facecam'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.