Nieuws
Productfoto van de verpakking van de Intel Core i9-12900K, een high-end processor uit de Alder Lake-generatie.

Duurste Intel-cpu's strippen binnenkort luxe verpakking

'Buiten de doos om denken' verscheept toch minder efficiënt

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Vanaf 4 september verscheept Intel twee van diens vlaggenschip-cpu's niet meer in luxere verpakkingen, maar gewoon in de traditionele doos.

Intel stuurde daarvoor een speciale notificatie (via VideoCardz) richting diens retailpartners. Normaliter worden de topmodellen van nieuwe generatie van een uniek omhulsel voorzien, maar Intel lijkt zich bij dezen bedacht te hebben. Zowel de Core i9-12900K (Alder Lake) als de Core i9-10980XE (Cascade Lake) worden vanaf volgende maand niet langer in unieke dozen uitgezonden. 

Voor de laatstgenoemde workstation-processor krimpt vooral de omvang. het topmodel van Alder Lake schrapt ook diens unieke opbergdoosje, in de vorm van een silicium-wafer. Beide populaire cpu's worden vanaf volgende maand in de standaard dozen geleverd: doodnormale rechthoeken van 138 x 44 x 101 millimeter, zonder extra's.

Screenshot uit een officieel bericht van Intel naar retailers, waarin de aanpassing van de luxere verpakking wordt aangekondigd.

Opvallend genoeg noemt de notificatie van Intel geen veranderingen voor het topmodel van de Rocket Lake-generatie — de Core i9-11900K — die ergens tussen de twee genoemde cpu's verscheen. Ook de ietwat vernieuwde Core i9-12900KS werd niet genoemd in het bericht, wat doet vermoeden dat die variant voorlopig nog wél verscheept wordt in een unieke doos, inclusief het wafer-opbergdoosje. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Review: Sony Inzone H9-gameheadset MSI onthult compacte Intel Arc A380-videokaart
1

Reacties op: Duurste Intel-cpu's strippen binnenkort luxe verpakking

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Zarniwoop

    • 6 augustus 2022 21:50
    Ok

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.