Nieuws
Teaser-afbeelding van de Displace TV, een eerste televisie van het Amerikaanse Displace, welke belooft geheel draadloos te zijn.

Displace wil 'draadloze televisie' onthullen op CES 2023

Magisch scherm draait op AMD-cpu, Nvidia-gpu en losse accu's

Geschreven door Tom Kauwenberg op
De Amerikaanse start-up Displace heeft aangekondigd op CES 2023 een "volledig draadloze televisie" uit de doeken te doen.

Displace' eerste televisie zal simpelweg 'Displace TV' heten, maar het mysterieuze scherm werd per persbericht alvast voorzien van allerlei uiteenlopende beloftes (via FlatPanelsHD). De televisie zelf is een "superlicht" 55 inch groot oled-paneel op een 4k-resolutie, met een nog onbekende verversingsfrequentie. 

De televisie wordt overigens niet geleverd met een eigen standaard en vermoedelijk ook geen VESA-compatibiliteit. Via een zogenaamd "actief vacuum" zou het mogelijk moeten zijn om de televisie "simpelweg aan elke muur" te kunnen plakken. Per vroege waslijst aan beloftes werd nog niet verhelderd hoe dat vacuum precies zou moeten werken.

Opmerkelijker is Displace' belofte over een compleet gebrek aan kabels en poorten op de televisie zelf. Het paneel haalt de broodnodige voeding blijkbaar uit speciale accupakketten, waarvan er per televisie vier meegeleverd worden, plus een bijbehorend en losstaand laadstation. De accu's dienen elk een maand mee te gaan, ervan uitgaande dat de televisie niet langer dan zes uur per dag gebruikt wordt.

Qua beeldinvoer maakt de Displace TV gebruik van een los basisstation, waar vermoedelijk andere apparaten (wél met kabels) aangesloten kunnen worden. Voor die middenconsole belooft Displace daarnaast een centrale processor van AMD en een Nvidia-gpu, al is nog onduidelijk om welke precieze chipsets het zou gaan. Duidelijk is wel dat Displace niet meelift op het succes van de system-on-chips (SoC's) van MediaTek, die in het gros van de slimme televisies te vinden zijn.

Het basisstation communiceert draadloos met het beeldscherm zelf; beide apparaten zijn daarvoor uitgerust met netwerkmogelijkheden via WiFi 6E. 

Voor bronnenselectie of verdere besturing lijkt geen afstandsbediening geleverd te worden, maar verkiest Displace een soort Kinect-achtige handgebaren. De televisie zou uitgerust zijn met een 4k-webcam, waarmee gebruikers middels content uit kunnen kiezen, in kunnen zoomen of "letterlijk beelden van de ene Displace TV naar de andere werpen".

Displace meent de eerste Displace TV op 5 januari officieel uit de doeken te doen, gedurende de beursdrukte van CES 2023. Over prijzen en beschikbaarheid werd nog weinig verklapt, al noemt de start-up wel enkel de eigen Displace-website als officieel verkooppunt en de Verenigde Staten als primaire lanceringsmarkt.

Dit artikel delen:

Lees meer

The Falconeer nu in vr speelbaar Dit zijn de tien GOTY's van 2022 - Ron en Erik Podcast 417
2

Reacties op: Displace wil 'draadloze televisie' onthullen op CES 2023

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  CroniC

  • 19 december 2022 13:17
  Leuk, maar niks voor gamers met die extra latency.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  mole28

  • 19 december 2022 16:11
  oftewel, gewoon een grote tablet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.