Nieuws
pc

De meest bizarre game-pc’s

Zes van de meest opvallende recente casemods en kasten

Geschreven door Floris de Bijl op
Bizarre chassis en het bewerken daarvan is de afgelopen tijd enorm in populariteit toegenomen. Casemodders en fabrikanten hebben in de groeiende markt steeds meer ruimte om te experimenteren met nieuwe creatieve concepten en producten. Gamer.nl zet de meest opvallende resultaten van deze creativiteit op een rijtje.

Lian Li PC-Y6

Het Chinese Lian Li is geen vreemde op het gebied van gekke kasten, maar hun PC-Y6 die mei vorig jaar in beperkte oplage op de markt verscheen is wel erg bizar. De hele kast is vormgegeven als een jacht, waarbij alle componenten in de bovenbouw zijn geplaatst. Zoals het Lian Li betaamt is de kast volledig opgetrokken uit aluminium en is er meer dan genoeg ruimte voor waterkoeling. Aan al dat aluminium hangt wel een prijskaartje: deze kast kost ongeveer €450.

pc

Wheel of Star

Cooler Master had bij zijn Computex-booth dit jaar verschillende casemodders uitgenodigd om hun werk en het resultaat daarvan te laten zien. Verreweg de meest spectaculaire aanwezige was de Wheel of Star van de Thaise casemodder Crow. Ondanks de twee vrij draaiende ringen is de pc volledig functioneel en kan hij via draadloze HDMI gebruikt worden om op te gamen of te werken.

ASRock supercarrier

Schepen zijn blijkbaar populair voor het maken van een pc: moederbordfabrikant ASRock gebruikte op Computex dit jaar een vliegdekschip om hun Z270 Supercarrier moederbord te promoten. Volgens ASRock kostte het drie maanden om het hele schip en alle onderdelen in elkaar te zetten.

pc

Puget Systems aquarium pc

Pc’s worden doorgaans gekoeld met lucht, of in een enkel geval met water. Het is echter ook mogelijk om voor een derde, exotischere optie te gaan: mineraaloliekoeling. Door de hele pc in mineraalolie onder te dompelen en deze olie vervolgens te koelen kan een pc zonder problemen op vol vermogen draaien. Dit werkt omdat mineraalolie geen elektriciteit geleid en bijzonder goed warmte op kan nemen. Puget Systems heeft hiervoor een eigen kit gemaakt, die samen met alle mineraalolie ongeveer €300 kost.

pc

In Win H-Tower

Pc-bouwers die een aparte kast zoeken komen vaak bij In Win uit vanwege hun onconventionele ontwerpen, zoals de H-Tower. De kast bestaat uit een centrale kolom van aluminium en staal, met daaromheen op elke hoek een paneel. Deze vier panelen kunnen dankzij een set elektromotoren naar buiten worden geklapt om zo het interieur te onthullen. Al dit staal en aluminium heeft wel een heftige prijs: hij weegt 23kg en kost €2299.

pc

L3p D3sk

De eerste bureau/pc-combinaties zijn inmiddels commercieel verkrijgbaar, maar toen de Nederlandse casemodder L3p voor het eerst zijn bureau-pc maakte was deze combinatie nog nergens te bekennen. Het bureau bestaat uit twee Thermaltake Core P5’s die verbonden zijn via de muurbeugel en een glasplaat die de complete bovenkant bedekt. Via de achterwand loopt een viertal buizen om de hele pc van waterkoeling te voorzien. Het oorspronkelijke budget, zonder componenten, was $400. Een relatief klein bedrag vergeleken met de €2000 die Lian Li vraagt voor een bureau-pc van vergelijkbare grote.

Welk onderwerp moeten we volgende keer bespreken?
Grafische instellingen voor pc uitgelegd
Zo zet je een streaming-setup klaar
Op zoek naar de ideale game-router
Quotes 2 Know

Dit artikel delen:

Lees meer

343 Industries kondigt Xbox One X-patch Halo 5 en meer backwards compatible Halo-games aan Thimbleweed Park komt naar de Switch
5

Reacties op: De meest bizarre game-pc’s

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  G.T

  • 7 juli 2017 10:54
  Creaties zijn altijd mooi, maar als ik zelf iets zou maken zou ik ook een''desk''top pc willen bouwen. Tis alleen niet simpel ivm airflow etc.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ichi

  • 7 juli 2017 13:53
  Jammer dat je geen links kan zetten, maar je moet deze kerel eens googlen: asphiax
  Die brengt casemodding naar een ander level.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TheChief

  • 7 juli 2017 16:19
  Ik vind alle getoonde systemen hier echt spuuglelijk, met uitzondering van de Puget Systems aquarium pc. Maar die eerste PC man, dat ziet er toch niet uit.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Hooper

  • 7 juli 2017 18:53
  Wat een afschuwelijke dingen zeg. Ik snap ook niet waarom je naar de binnenkant van je pc wilt kijken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TheRussian

  • 8 juli 2017 16:58
  2300 voor een kast. leip.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.