Nieuws
De Wooting 60HE, verdeeld in de verschillende lagen en componenten van het toetsenbord.

Wooting 60HE haalt crowdfund-doel binnen acht uur

Magnetisch mini-toetsenbord raapt rap 75.000 euro op

Geschreven door Tom Kauwenberg op
De crowdfundcampagne voor het Wooting 60HE-toetsenbord heeft binnen acht uur het toezeggingsdoel van 75.000 euro behaald.

Het Nederlandse Wooting onthulde eind augustus hun nieuwe, analoge toetsenbord: de minuscule Wooting 60HE. Eergisteren startte een crowdfundingsactie om de productie van de grond te krijgen — die nog ongeveer een maand loopt — maar het beoogde bedrag van 75.000 euro is alweer ruim binnen.

Wooting liet weten nog geen stretch goals te hebben voor grotere bedragen. Per  campagne-update zegt het ontwikkelteam toe open te staan voor leuke voorstellen. 

Inmiddels staat de teller op 95.000 euro, van ruim 450 verschillende backers. De 'Signature Edition'  — waarbij men een eigen stempel op de printplaat van alle toetsenborden mag drukken — is volledig uitverkocht. Daarvan werden maar zestig 'exemplaren' aangeboden.

Gedurende de campagne nog tijd om het toetsenbord zelf te reserveren tegen een verlaagd tarief. De Wooting 60HE kost deze maand 154,99 euro; de 'Founders Edition' biedt tegen 194,99 euro ook enkele extra's, waaronder de mogelijkheid om je naam op de verpakking te drukken.

Vooraanzicht van het Wooting 60HE-toetsenbord.

De Wooting 60HE is het vijfde productietoetsenbord van Wooting, welke nu in het tweede kwartaal van 2022 staat te verschijnen. Wooting-toetsenborden zijn steevast mechanisch van aard, met daarbovenop allerlei analoge mogelijkheden. De door Wooting zelf samengestelde Lekker-schakelaar kan met magnetische kracht 'voelen' hoe diep de schakelaar wordt ingedrukt.

Dit artikel delen:

Lees meer

Volgende Call of Duty-game heet mogelijk 'Call of Duty: Modern Warfare II' Modern Warfare-ontwikkelaar opent nieuwe studio
0

Reacties op: Wooting 60HE haalt crowdfund-doel binnen acht uur

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.