Nieuws
Productfoto van de Cooler Master Orb X in het donker. De rgb-verlichting staat volledig op Cooler Master-paars.

Cooler Master onthult Orb X; alles-in-een entertainmentcapsule

Kleurt prima bij je ruimteschip of vulkaanbasis

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Hardwarefabrikant Cooler Master heeft de 'Orb X' uit de doeken gedaan; een soort alles-in-een zetel om vanuit te gamen of werken. Prijzen en beschikbaarheid blijven nog even uit, maar de entertainmentcapsule belooft bakken aan luxe.

De Cooler Master Orb X is een semigesloten cockpit, die geheel met aanraakbesturing om de de gebruiker kan 'sluiten'. De capsule heeft ruimte voor een 49 inch groot display, dan wel drie schermen van elk 27 inch. 

Wat betreft de daadwerkelijke zetel: dat zou een vast gefreesde gamestoel moeten zijn, met zes verstelbare componenten. Cooler Master noemt de stoel ergonomisch, met ondersteuning voor lenden, nek en hoofd. De bedoeling is dat je in de Orb X urenlang kan gamen of werken, zonder slag of stoot. 

Zij-aan-zij van zowel de zwarte als witte Orb X-capsules van Cooler Master.

Een 2.1-geluidssysteem is direct inbegrepen in de gigantische cockpit-pil, al heeft Cooler Master nog niet gespecificeerd hoe krachtig die is — laat staan waar de luidsprekers ongeveer te vinden zijn. Ook zou er sprake zijn van een "geheim compartiment" om je console of pc in te bouwen. Hoe dat precies werkt (en hoeveel ruimte er is voor bijvoorbeeld componenten en kabels) blijft vooralsnog een mysterie.

Om de gaming-esthetiek helemaal af te maken, is de capsule ook gevoerd met rgb-verlichting op de monitorhouder, flanken en onderzijde van het meubelstuk. Deze is vermoedelijk aan te sturen via de MasterPlus+-software van Cooler Master, maar ook daarover heeft het merk geen officiële claims gedaan.

Zijaanzicht van de witte Cooler Master Orb X-entertainmentcapsule.

De Orb X moet een onderdeel vormen van 'CMIX' — Cooler Master Immersive Experience. Onder dit vaandel wil Cooler Master zich meer toespitsen op vr, ar en bijvoorbeeld haptic feedback. De Orb X lijkt vooralsnog niet met spellen 'mee te kunnen bewegen', al lijkt Cooler Master wel aan gamestoelen te werken waarbij dat juist de hoofdnoot van het product is.

Cooler Master organiseert deze dagen een online bijeenkomst, de Cooler Master Summit 2021 waar meer productonthullingen gedaan worden. Morgen doet de fabrikant meer uit de doeken over de aanstaande line-up van componenten en geheel nieuwe apparatuur.

Bron: Cooler Master

Dit artikel delen:

Lees meer

F1 2021 stelt je voor talloze keuzes Spelers kunnen camera draaien in Zelda: Skyward Sword HD
2

Reacties op: Cooler Master onthult Orb X; alles-in-een entertainmentcapsule

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Mewhywhy

  • 12 juli 2021 17:27
  De hamvraag is natuurlijk of je hier nog uit kan komen na je game sessie van een paar jaar en je 200kg+ weegt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  CroniC

  • 12 juli 2021 22:33
  Beter, monitor nog dichter op je bakkes

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.