Nieuws
Productfoto van de Cooler Master V1100 SFX-L Platinum-voeding, compleet met PCIe 5.0-stroomconnector.

Cooler Master onthult eerste PCIe 5.0-voedingen

80 Plus Platinum en vermogens tot 1300 watt

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Cooler Master heeft in aanloop naar het Chronos Summit-evenement alvast enkele nieuwe producten uit de doeken gedaan, waaronder een eerste tweetal aan PCIe 5.0-voedingen.

De eerste Cooler Master-voedingen die de nieuwe 16-pins (of 12+4-pins) en 600 watt stroomconnector ondersteunen zijn de V SFX-L Platinum-reeks en daarop gebaseerde V SFX Platinum-reeks, welke net iets korter uitpakt. Beide varianten maken gebruik van eenzelfde 92 mm grote ventilator.

Zowel het kleinere model als de verlengde voeding bieden vermogens van 1100 watt, dan wel 1300 watt. Alle vier van de hier onthulde modellen zijn voorzien van een 80 Plus Platinum-certificaat, wat minimaal 92 procent efficiëntie op een typerende werklading verzekert.

Productfoto van de Cooler Master V1300 SFX Platinum-voeding, compleet met PCIe 5.0-stroomconnector.

Cooler Master heeft, voorafgaand aan het Summit-evenement van morgen, nog niet veel te vertellen over de PCIe 5.0-bekabeling op de nieuwe voedingen. Wel lijkt het hier te gaan om de 'full-spec' stroomstandaard, die naast poorten ter voeding ook vier pinnetjes reserveert voor datasignalen. Diezelfde 16-pins stroomconnector dook eerder al op bij gelekte voedingen van MSI en eind vorig jaar werd in ieder geval de 12-pins header al bevestigd als de nieuwe standaard voor stroomkabels.

Naast de nieuwe voedingen teaset Cooler Master via de Summit-website alvast meerdere nieuwe producten, waaronder ook een luxe 1300 watt PCIe 4.0-voeding  met rgb-effecten en een handvol unieke computerbehuizingen. Morgenmiddag vertelt de fabrikant via besloten livestreams meer over veel van de geteasede producten — al is de kans groot dat precieze releasedata en prijzen veelal achterwege blijven.

Dit artikel delen:

Lees meer

Xbox Series X vanavond beschikbaar via Microsoft Store Demo van Chorus nu beschikbaar op consoles
0

Reacties op: Cooler Master onthult eerste PCIe 5.0-voedingen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.