Nieuws
Promotionele foto van het GPU History Museum van Colorful.

Colorful opent 's werelds eerste gpu-museum

Een tijdreis door de grafische kaarten

Geschreven door Tom Kauwenberg op
De Chinese hardware-fabrikant Colorful opent in Shenzhen een museum voor grafische kaarten. De exhibitie toont gpu's van 1980 tot nu, waaronder ook 'de geboorte van GeForce' en zeldzame videokaarten vallen.

Het museum heet officieel het "Graphics Processing Unit History Museum" en is onderdeel van Colorfuls nieuwe kantoor in Shenzhen New Generation Industrial Park. Momenteel is het gpu-museum nog niet geopend voor publiek, maar de bezoekersregistratie wordt binnenkort geopend.  

Promotionele foto van het GPU History Museum van Colorful.

Naast de eerste GeForce-kaart, stelt het museum nog veel meer fabrikanten en merken ten toon. Historische grafische adapters van IBM, 3DLabs, Intel, Trident en vele andere prijken aan de muur. Voor de echte kenners gooien exclusieve kaarten als de 'Dawn Goddess' van ATI of de dubbele Rage 128 Pro-chips hoge ogen. 

Het GPU History Museum omvat meer dan enkel wat printplaatjes en koelblokken. Gloednieuwe videokaarten laten bezoekers sim-racen met drie 8k-monitors of in bizarre vr-opstellingen duiken. 

Promotionele foto van het GPU History Museum van Colorful.

Colorful's eigen productlijnen worden uiteraard ook op een voetstuk gezet. De Voodoo 2-videokaart kenmerkte anno 1999 het ontstaan van het Colorful-merk. Sindsdien heeft het dochtermerk van 'Shihe Information' tal van andere kaarten gemaakt, alsmede moederborden, opslag, laptops en meer. Tal van deze producten zijn terug te vinden in het GPU History Museum.

Dit artikel delen:

Lees meer

Tesla's nieuwe infotainmentsysteem draait op AMD Navi 23-gpu Nintendo Switch-gebruikers melden alsnog problemen na systeemupdate
0

Reacties op: Colorful opent 's werelds eerste gpu-museum

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.