Nieuws
Render van een GeForce RTX 4090 met de 90 graden gekantelde 12VHPWR-stroomkabel van CableMod

CableMod kondigt gekantelde PCIe 5.0-stroomkabel aan

Helpt de allergrootste videokaarten ruimte te besparen

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Naar aanleiding van vragen van klanten heeft CableMod een gekantelde 12VHPWR-kabel (ook wel de PCIe 5.0- of ATX 3.0-standaard) onthuld.

CableMod ontwikkelde de nieuwe kabel naar aanleiding van de in omvang groeiende moderne videokaarten. Terwijl de kaarten ruimte besparen met de nieuwe 16-pins stroomconnector (goed voor 600 watt aan voeding), nemen zeker de zwaardere RTX 40-kaarten zelf aardig in omvang toe. Door de connector aan de kant van de videokaart direct 90 graden te kantelen, kan ruimte in computerkast bespaard worden.

Bij het kantelen van de connectie worden geen stroompinnen verbogen, zo meent CableMod. Het kabelbedrijf ontwikkelde zelf een meerlaagse printplaat om de 16 pinnetjes de juiste kant op te keren. Dit zou moeten voorkomen dat de kabels oververhitten, iets wat toevallig recentelijk nog een gevaar bleek bij PCIe 5.0-adapterkabels

Render van de gekantelde 12VHPWR-stroomconnector van CableMod

De gekantelde connector kan daarbij aangepast worden om twee verschillende oriëntaties van de 16-pins connector te ondersteunen. Onduidelijk is nog of de kabel daarmee ook compatibel blijft met videokaarten waarbij de poort omringd wordt door andere materialen; daarvoor geeft CableMod "binnenkort" een compatibiliteitslijst vrij.

CableMod's gekantelde 12VHPWR moet 31 oktober aanstaande in de voorverkoop treden. Onduidelijk is nog in welke lengtes en kleuren (naast zwart) de kabel mogelijk verkocht wordt, laat staan wat de precieze adviesprijs bedraagt. Voor meer informatie en bestellingen is alvast een unieke winkelpagina aangemaakt. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Kleding gebaseerd op Horizon Forbidden West nu verkrijgbaar Microsoft ontslaat honderden werknemers
0

Reacties op: CableMod kondigt gekantelde PCIe 5.0-stroomkabel aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.