Nieuws
Foto van een op de 2022 World Display Industry Conference getoonde laptop, met een ingebouwd display van BOE op 600 hertz.

BOE toont laptopscherm op 600 hertz

Ooit aangekondigde 500 hertz-monitor blijft ondertussen uit

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Displayfabrikant BOE heeft op de World Display Industry-beurs een 16 inch laptopscherm gedemonstreerd met 600 hertz beeldverversing.

Van de op de beursvloer publieke demonstratie is enkel een ietwat wazige foto gedeeld, hierboven te zien (via ITHome). Onduidelijk blijft dan ook in wiens of welke laptop het beeldscherm geïmplementeerd wordt, laat staan wat de verdere specificaties van het scherm zijn. Enkel de achterliggende technologie werd hardop genoemd: BOE's eigen TFT-technologie met oxide-microstructuur.

Daarnaast is het beeldmateriaal duidelijk genoeg om te achterhalen dat het in ieder geval om een notebook met een RTX-gpu van Nvidia gaat. Ook lijkt de schermverhouding te herleiden: die betreft waarschijnlijk 16:10, in plaats van het traditionele 16:9. 

Vooralsnog zou een laptopscherm op 600 hertz 's werelds snelste laptopscherm betreffen. Geen enkel display brak ooit de 500 hertz-barrière, al kwam de tweede generatie van de Alienware X17, met een optionele beeldverversing à 480 hertz, wel bijzonder dichtbij. 

BOE (Beijing Oriental Electronics) gooide begin dit jaar al hoge ogen met een andere belofte in de displays. Eind januari kondigde de Chinese fabrikant een 27 inch groot 1080p-scherm aan met een verversingsratio van 500 hertz. Ook dat scherm zou een mijlpaal betekenen, al blijkt de belofte tot dusver nog geen werkelijkheid geworden. Bijna een jaar na de onthulling lijkt de 500 hertz-gamingmonitor nog altijd in productie. 

Gedurende deze jaarlijkse editie van de World Display Industry-beurs toonde BOE wel enkele andere producten. Daaronder vallen nieuwe miniled-televisies, alsmede een 34 inch wqhd-monitor op 165 hertz, inclusief HDR1000-certificaat. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Ook Stitch komt naar Disney Dreamlight Valley Crash Bandicoot-ontwikkelaar hint naar releasedatum nieuwe game
0

Reacties op: BOE toont laptopscherm op 600 hertz

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.